MunicipiPolítica

Anticorrupció dóna deu dies a l’Ajuntament per justificar la vacunació de dues polítiques

Així ho han comunicat els partits locals Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Podem Pollença

L’oposició ha manifestat, a través d’un comunicat, que l’Oficina Anticorrupció ha iniciat la investigació per la vacunació contra la covid-19 de dues polítiques de Pollença.

Fa uns mesos ús explicàvem que Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Podem Pollença varen presentar diversos escrits on posaren de manifest la vacunació irregular de la regidora de Benestar Social i de Residencia, així com la realització  de proves PCR per part de la mateixa regidora i el batle de Pollença.

L’oposició des del mateix febrer ha considerat que aquestes proves i aquesta vacunació s’havien fet “incomplint el protocol establert, en un cas d’un clar abús de poder, manca de transparència i mal ús dels recursos públics” i, per això, van interposar denuncia davant l’Oficina anticorrupció de Balears.

Segons expliquen, la setmana passada es va notificar als afectats, que en aquest cas se suma una altra regidora de l’Ajuntament. Als tres afectats, “se’ls va donar 10 dies a fi que puguin presentar escrit d’al·legacions, contestant els informes i les denuncies”, expliquen.

Des del comunicat de l’oposició recorden que en aquells moments (desembre 2020 i gener 2021), “la pandèmia feia estralls i les vacunes eren un bé escàs que s’administrava segons uns protocols estrictes, començant per sanitaris i gent major”.

SATISFACCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS

L’oposició està satifeta que l ‘OAIB es declaràs competent per a investigar aquests fets i que tota la documentació que hem aportat els faci considerar que a Pollença tal vegada s’han incomplert els protocols de vacunació.

ELS MOTIUS DE LA DENÚNCIA

L’escrit remès per l’oposició al febrer d’enguany finalitzava en una llista de conclusions que són les següents:

INCOMPLIMENT DE PROTOCOLS

Tot i les declaracions tant de la regidora delegada de Benestar Social i Residència Social, com del batle de Pollença (es poden escoltar a la roda de premsa de dia 1/02/2021) a les quals afirmen que s’han complert els protocols, és una evidència que els protocols de vacunació existents (Estrategia de vacunación frente a COVID-19 en España) s’han vulnerat, ja que aquests no inclouen càrrec polítics, ja siguin regidors, batles, consellers, etc.

Per tant, i a l’espera de la resposta a la petició d’informació pública, sembla clar que no hi cap protocol oficial que doni llum verda a la vacunació de la regidora, ni que permet la realització de proves PCR regulars tant al Batle com a la pròpia regidora

ABÚS DE PODER

La vacunació de la regidora saltant-se el protocol o la realització de proves PCR tant d’aquesta com del Batle en el sistema públic de Salut de forma quinzenal i de caràcter gratuïta, tenint en compte que en els dos casos no són personal de la residència, ni sanitari o sociosanitari, i que no s’han fet seguint cap criteri tècnic que les avali, i no consta qui les ha autoritzades, són un clar aprofitament de la posició política que ostenten i suposa un clar abús de poder.

MAL ÚS DEL RECURSOS ECONÒMICS PÚBLICS

La realització de forma periòdica de proves PCR, des del mes de maig del 2020 fins al mes de gener del 2021 (18 PCR cada un, en total 36 PCR, que en les clíniques privades tenen un cost entre 120 i 140 € cada una) suposa un mal ús dels recursos públics per part dels dos regidors.

MANCA DE TRANSPARÈNCIA

L’exposició dels fets demostren clarament com tant la regidora Francisca Cerdà, com el Batle Bartomeu Cifre han actuat amb total opacitat. Inicialment ja no es va informar de la vacunació ni de la realització de PCR, per amb posterioritat quan l’oposició va demanar i denunciar el tema, amagar evitant respondre, i negar mentint a la premsa, la vacunació de la regidora Cerdà. Tot per finalment admetre que aquesta vacunació existia en roda de premsa.

ALARMA SOCIAL

Aquesta vacunació irregular, la realització de PCR periòdicament, afegeix més alarma social a l’existent, en un moment on surten a la llum nombrosos casos semblants a tot l’estat, especialment de càrrecs polítics, saltant-se els protocols. Més greu encara pel fet de que falten vacunes i el ritme de vacunació és lent.

El batle respon al comunicat

El batle, Tomeu Cifre, ha qualificat el comunicat de premsa de l’oposició com “ple d’imprecisions totals”. “Simplement l’oficina d’anticorrupció ha iniciat un procediment d’investigació i a comunicat a les possibles persones afectades”. Davant la notificació a la regidora de Medi Ambient, Cifre considera que “no té ni cap ni peus perquè s’ha vacunat quan li ha tocat, però a l’oposició li agrada molt amollar la pedra i fer renou perquè no té altres temes de gestió municipal per poder criticar”.

El batle ens ha assegurat que presentaran “tots els documents justificant que les coses s’han fet bé”. Així i tot, no entén com “des de Junts Avançam tramiten aquesta denúncia quan hi havia molts càrrecs públics del govern i d’altres Ajuntaments que segons ha sortit als mitjans s’havien saltat el protocol i no estan investigats. Per tant, ens hauríem de demanar quin paper fa l’oficina d’anticorrupció, si està al servei de determinats partits polítics o al servei de la ciutadania”, manifesta.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button