Site icon Som Pollença

Un any després de la replantació de posidònia a Alcanada, Arrels Marines i la Fundació Ochotumbao celebren l’èxit del projecte

La Fundació Ochotumbao i l’associació Arrels Marines celebren l’èxit de la replantació de posidònia realitzada fa un any al litoral d’Alcanada, a la badia d’Alcúdia.


Aquest mes de maig, s’han fet diverses immersions a la zona replantada, amb la participació de voluntaris i científics. La biòloga marina Gigi Torras, coordinadora científica d’Arrels Marines, ha liderat l’equip de voluntaris que ha revisat les 16 parcel·les replantades per avaluar-ne l’estat.

L’equip científic d’Arrels Marines va replantar 16 parcel·les, amb 20 fragments cadascuna, sumant un total de 320 fragments de posidònia. Cada fragment conté diversos feixos de la planta.

Un cop finalitzades les immersions, Gigi Torras va declarar: “És molt satisfactori veure el creixement dels fragments replantats i confirmar l’èxit del projecte”. Els resultats mostren una supervivència molt alta, amb més del 85% dels fragments vius en totes les tècniques utilitzades a les diferents parcel·les. La majoria dels fragments s’han fixat i han desenvolupat noves arrels. “Aquests resultats són molt encoratjadors i ens motiven a continuar amb projectes similars”.

Exit mobile version