MeteorologiaMunicipi

Les llàgrimes de Sant Llorenç s’acosten

La nit del 12 al 13 d'agost serà el millor moment per veure aquests estels

Demà, dia 10 d’agost, és Sant Llorenç. Però les seves llàgrimes no arriben fins d’aquí a uns dies. Aquest, és un dels esdeveniments astronòmics més esperats. És sabut que per veure les llàgrimes de Sant Llorenç no és necessari cap instrument òptic com telescopis o altres eines. Per això, ningú té excusa per poder gaudir d’aquesta experiència els pròxims dies.

Les llàgrimes de Sant Llorenç Perseids, són estels que van deixant els asteroides o cometes al voltant del sol. Cada any per aquestes dates, travessa el camí orbital del cometa Swift-Tuttle; és el cos que provoca la pluja de meteors coneguda com a Perseids. Aquests estels vénen de la constel·lació de Perseu, per això s’anomenen d’aquesta manera. La pluja d’estels es duu a terme quan aquestes partícules entren a l’atmosfera terrestre i es volatilitzen, deixant un rastre al seu darrere, que coneixem col·loquialment com estels fugaços.

On i quan es millor veure-les?

L’espectacularitat de les cues dels meteors s’afegeix al seu caràcter efímer i fugaç. La màxima activitat dels Perseids està prevista per al dijous 12 d’agost entre les 21 i les 24 hores, de manera que el millor moment per gaudir de les ‘llàgrimes de Sant Llorenç’ a tot el territori peninsular serà aquesta nit del 12 al 13 d’agost, una vegada que el creixent de Lluna s’oculti per l’horitzó.

Aquest 2021 serà un any bo per observar aquesta pluja de meteors, ja que la lluna es trobarà a l’inici del seu quart creixent pel qual la seva llum no dificultarà la visió del cel estrellat. A més, a Pollença s’esperen per aquesta nit condicions atmosfèriques favorables, segons l’AEMET. Per tant, en principi no hi ha d’haver cap problema per a l’observació d’aquests estels, considerats la pluja de meteors més popular, i la més fàcilment observable, de les que tenen lloc al llarg de l’any.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X