MeteorologiaMunicipi

Onada de calor a la vista

Vos proposam una sèrie de consells per combatre les altes temperatures

Està a punt d’arribar la que molts descriuen com l’onada de calor més forta d’aquest estiu, amb temperatures que superaran els 40ºC i la qual serà també molt llarga.

Tal i com ha fet avís l’Agència Estatal de Meteorologia, s’espera la seva arribada per dimecres 11 d’agost i que es perllongui fins al dilluns 16. Aquest epidsodi està previst que afecti a tot el territori espanyol, a excepció de l’àrea cantàbrica i bona part de Galícia.

Aquests dies previs al seu inici, ja s’ha pogut començar a notar una lleu pujada de temperatures, la qual continuarà en els propers dies afavorint l’entrada d’una massa d’aire càlid provinent del sud, que afectarà bona part de la Península i a les Balears.

Pel que fa a les Illes Balears, s’espera que cap al dimecres les temperatures superin els 35ºC i per dijous, podrien arribar a superar els 40ºC en alguns punts de l’interior de Mallorca. Tot i així, els dies on la calor serà més difícil de suportar seran, probablement, divendres, dissabte i diumenge, on es passaran els 40ºC. A més, durant el vespre es podrien sobrepassar les mínimes de 24-25ºC.

A partir del diumenge vespre i, sobretot, de dilluns 16, s’espera que els graus vagin baixant.

Moment en que s’esperen les màximes temperatures: diumenge 15 //
Font: AEMET

Consells per a combatre les altes temperatures

Davant l’onada de calor que està a punt d’aterrar a la Península i a les Balears, vos proposam una sèrie de consells que seran de bon ús a l’hora de combatre les altes temperatures:

  • Ingerir grans quantitats d’aigua i de forma constant tot i no tenir sed.
  • Evitar sortir de casa durant les hores centrals del dia, on les temperatures tendeixen a ser més elevades. Normalment de les 12h del migdia fins les 18h de l’horabaixa.
  • Descansar amb freqüència i a la sombra.
  • Reduïr l’activitat física, sobretot en les hores de més calor.
  • Evitar fer menjades pesades i intentar prendre aliments frescs i més lleugers.
  • Utilitzar roba lleugera i ample, així com també fer ús d’ulleres de sol o capells i gorres.
  • Quan s’està a casa, és recomanable tancar les finestres durant el dia i obrir-les cap al vespre.
  • Vigilar les mesures higièniques de conservació dels aliments i tractar de tenir-los sempre en espais frescs i sense humitat.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button