Site icon Som Pollença

Un inici de primavera plujós amb risc per fenòmens costaners i neu

Font: Francesc Moreno

Aquesta setmana, el bon temps ha començat a deixar-se notar en gran part de la geografia espanyola. Però a Pollença, l’inici de la primavera no serà l’ideal. S’esperen temperatures mínimes de sis graus i pluges fins dilluns 22. Però, a pesar del temps, l’innegable és que les hores de sol comencen abans i acaben més tard. L’horari d’hivern es va quedant obsolet i els arbres dels carrers i els parcs comencen a florir i a inundar de fragàncies i colorit tot el que els envolta.

La primavera es començarà a sentir a partir de la setmana que ve al nostre municipi, però oficialment arribarà demà 20 de març a les 10.37 hores, hora peninsular, i es quedarà durant 92 dies i 18 hores, fins al 21 de juny, quan començarà l’estiu, segons càlculs de l’Observatori Astronòmic Nacional.

A partir d’aquesta matinada es preveu risc important de fenòmens costaners amb onades de 4 a 5 metres. Des de l’AEMET, destaquen la zona de Formentor. A continuació, pots veure de manera més detallada els fenòmens prevists a partir d’aquesta mitjanit a la zona nord, on es troba Pollença:

Fenòmens prevists a partir d’aquesta mitjanit

A més, aquest divendres ha nevat a 700 metres a la Serra de Tramuntana i l’AEMET adverteix temperatures baixes durant el cap de setmana. La neu a començat a caure i s’espera que durant el dia pugui baixar als 600 metres.

Exit mobile version