MeteorologiaMunicipiPollença

Ja arriben les llàgrimes de Sant Llorenç

Entre l'11 i el 13 d'agost és el millor moment per veure aquests estels

Avui, dia 10 d’agost, és Sant Llorenç. Però les seves llàgrimes no arriben fins d’aquí uns dies. Aquest, és un dels esdeveniments astronòmics més esperats. És sabut que per veure les llàgrimes de Sant Llorenç no és necessari cap instrument òptic com telescopis o altres eines. Per això, ningú té excusa per poder gaudir d’aquesta experiència els pròxims dies.

Les llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids, són estels que van deixant els asteroides o cometes al voltant del sol. Cada any per aquestes dates, travessa el camí orbital del cometa Swift-Tuttle; és el cos que provoca la pluja de meteors coneguda com a Perseids. Aquests estels vénen de la constel·lació de Perseu, per això s’anomenen d’aquesta manera. La pluja d’estels es duu a terme quan aquestes partícules entren a l’atmosfera terrestre i es volatilitzen, deixant un rastre al seu darrere, que coneixem col·loquialment com estels fugaços.

On veure la pluja d’estels?

A simple vista es poden veure aquestes llàgrimes, sempre que ús trobeu al lloc indicat. Per poder apreciar aquest fenomen, el més important és anar a un lloc amb poca contaminació lumínica. Des de la finca, des de la platja o des d’algun mirador; tot són llocs encertats sempre que no hi hagi llum artificial.

Ja sabeu; a partir de demà dimarts 11 fins dijous 13 tendreu l’oportunitat de veure aquests estels en viu i directe. Un pla espectacular que no es pot fer cada dia.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button