FormentorMunicipi

‘Formentor’, el patruller de l’armada espanyola que arriba avui a Balears

El vaixell s'anomena així des de la seva contrucció l'any 1988

Formentor és el punt més septentrional de l’illa de Mallorca, un lloc emblemàtic que tothom hauria de veure, mínim, un pic en la vida. I aquesta visió la tenen des de moltes parts del món i de sectors. Ja que, així ho han demostrat al llarg dels anys.

És sabut que aquesta zona ha inspirat molts escenaris de rodatge. Tant de pel·lícules, series, espots publicitaris i molt més, així com us ho vam explicar fa uns mesos. Inclús s’ha anat més enllà utilitzant el nom de ‘Formentor’ per posar-li a un cotxe. Però això no és nou, ja que el patruller Formentor té aquest nom des que es va construir l’any 1988, en honor a l’illeta de Formentor -la qual podeu veure a la portada del post-.

El patruller Formentor és el segon d’una sèrie construïda per a l’Armada Espanyola a Barcelona, ​​i afavorida per un conveni de col·laboració entre el Ministeri de Defensa i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, pel qual l’Armada es comprometia a utilitzar-lo en missions secundàries de vigilància de pesca. La sèrie està constituïda per dues unitats: P-81 Toralla i P-82 Formentor.

El Formentor, compta amb una eslora de 28,5 m i una mànega de 6,64 metres i té una tripulació de 12 persones.

El Formentor, en servei des de 1989 i segon patruller lleuger de la classe ‘Toralla’, té un vincle especial amb l’arxipèlag. Se sol desplegar a Balears en període estival, coincidint amb l’estada de la Família Reial.

El patruller arribarà avui al litoral balear. Té previst fer escala a Menorca i a Mallorca. Acomplirà tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania, així com tasques de presència naval a l’arxipèlag. L’estança serà de deu dies en aigües balears, i anirà realitzant la seva missió sota el paraigua del Pla Permanent de Vigilància i Seguretat Marítima.

A més, entre les seves tasques també hi ha la vigilància pesquera, el control del trànsit marítim, la col·laboració amb altres òrgans i institucions estatals i la preservació del patrimoni subaquàtic.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X