Site icon Som Pollença

Una aturada de taxi que s’ha fet esperar

Les obres de la nova aturada de taxi, pressupostades per l’anterior legislatura, començaren el 12 d’abril i es preveien enllestides pel mes de maig. No obstant, no fou així i al mes de juny s’aturaren les obres per les peticions veïnals degut a les molèsties que ocasionaven al turisme i als veïnats. Ara, aquest és l’estat que finalment llueix després de 7 mesos:

Gairebé enllestida però encara no activa, la nova aturada de taxis no ha estat, ni molt manco, exempta de polèmiques.

Les queixes de veïns, taxistes, turistes i propietaris de lloguers turístics

En primer lloc, els taxistes es queixaren de no haver sigut escoltats en quant a la ubicació on anava a situar-se la instal·lació. I, a banda d’això, es queixen ara que, en situar-se l’aturada en un cap de cantó els vehicles que han d’entrar per estacional al carrer que baixa cap a la Plaça Miquel Capllonch ho hauràn de fer maniobrant i marxa enrrere, la qual cosa és incòmode i els complica el servei.

D’altre banda, els veïns de la zona han portat tots aquests mesos referint el seu mal estar degut a certes desavinençes en relació a l’aturada i a la seva perllongada construcció. Un dels motius, la reducció de plaçes d’aparcament que han representat les obres alhora que s’ha prohibit estacionar on s’ha situat temporalment aquest estiu l’aturada de taxistes. I un altre, relacionat amb la convivència amb els propis xofers i els clients. Per motius obvis, tant els clients com els xòfers que esperaven a la vorera de a nova aturada provisional causaven renous, en ocasions a altes hores de la matinada si és que era a aquesta hora el servei. Per aquest motiu, els veïnats es veien abocats a suportar renous a totes hores del dia.

D’altre banda, el fet de no haver preparat basures als voltants de l’aturada ni llocs per seure ha fet que en moltes ocasions s’acumulassin papers o llaunes i que la gent es seiés a les entrades de les cases dels veïnats o es recolzés a les parets embrutant-les amb les soles de les seves sabates.

En la mateixa línia, el renou de les obres ha sigut un maldecap per a molts veïns; tant residents locals com turistes allotjats a apartaments turístics. Per exemple, en el cas dels apartamets Bressol, les queixes dels hostes han sigut constants tant per renous com per veure’s amb les obres impedint-los el pas:

Es mantindrà la nova aturada en bon estat?

I ara, les preocupacions dels veïnats i els taxistes miren de cara al futur.

D’una banda, un troç de vorera ha quedat d’un altre color i d’un material diferent i la intenció de l’ajuntament és uniformar-lo. Els propietaris, però, es demanen si no es pot esperar a dur a terme aquesta acció degut a tots els mesos de molèsties que s’han ocasionat als clients turistes, ara que sols queda un mes i busques de temporada turística. I, per altre costat, es demanen si no hi ha qüestions o paviments en més mal estat que arreglar al poble.

En altres qüestions, les preocupacions de taxistes i veïns refereixen a la neteja, els renous i al bon servei; que es col·loquin papereres i seïents i restarà per veure com es mantindrà el bany públic que s’ha instal·lat. Romandrà obert tot el dia? serà d’ús comú per a taxistes, clients i ciutadans o es farà un ús exclusiu per a taxistes i clients? Gaudirà d’una bona neteja?

Com a aprenentatge que hi queda de la construcció d’aquesta nova aturada de taxis val a dir que la planificació i el consens entre consistori, veïnats i els màxims afectats per a qui han de donar el servei (els taxistes) han de ser tres vèrtexs a coordinar en la construcció d’indrets similars en el futur.

Exit mobile version