Eu MollMunicipi

Reforcen la vigilància de fondejos sobre posidònia a la badia de Pollença

L'ampliació del servei pels Agents de Medi Ambient s'ha dut a terme aquest cap de setmana per preservar l'eorganisme més vell del món

La Posidònia oceànica forma extenses praderies al voltant de les Illes Balears, conegudes com boscos submarins. Aquests, són capaços d’albergar una alta biodiversitat d’espècies i el seu paper en l’ecosistema és de gran importància.

A Pollença, l’any 2018 es va iniciar el projecte “Bosc Marí” de la mà de Red Elèctrica d’Espanya amb l’objectiu de recuperar dues hectàrees de fons de posidònia degradat a la Punta Avançada del Port de Pollença. Després de dos anys, ja s’havia aconseguit la supervivència de més del 90% de la posidònia que s’havia plantat. Davant aquests bons resultats, fa just un mes s’ha tornat presentar el programa “Bosc Marí” a la badia de Pollença per dur un control i seguiment durant els propers quatre anys

També té un paper molt important al nostre municipi i arreu de Mallorca l’Associació Arrels Marines, que evaluen l’estat de l’organisme a diferents punts, treballen amb la regeneració marina, la conciencia ecològica i la important educació ambiental, entre altres tasques.

La Posidònia té un caràcter intolerant als canvis que es produeixen al seu voltant, actuant com un excel·lent indicador de la qualitat de les aigües. Des de l’any 1992 es considera un hàbitat d’interès prioritari per a la UE, i actualment està regulat per diferents normatives. No obstant això, tot i que està protegida per diferents normatives, malauradament és també una comunitat amenaçada.

Ara que ens trobem en l’època d’estiu i de temporada alta, els darreres mesos hi ha hagut molta indignació entre els pollencins ja que trobem una imatge de la Badia de Pollença saturada de fondejos il·legals. Algunes d’aquestes embarcacions, posent els morts a qualsevol lloc i contribueixen així a la degradació i aniquilació dels fons marí.

És per aquest motiu, que aquest passat cap de setmana Agents de Medi Ambient han reforçat el servei de vigilància de fondejos sobre la posidònia a la nostra badia. A més, recorden que si algú necessita ajuda per fondejar poden visitar la web, l’APP o el telèfon d’Atlas Posidònia, on poden  consultar la informació necessària per poder complir amb la prohibició de fondejar a la posidònia.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X