Eu MollMunicipi

Arribada de l’ORA al Port de Pollença

Veïns denuncien a les xarxes que s'apliqui la taxa dins el contexte que estam vivint

Si necessites aparcar als carrers de Port Pollença, has de saber que en alguns d’ells s’aplica l’ordenança que regula l’estacionament en la via pública. Aquesta ordenança d’estacionament regulat limita el temps màxim d’aparcament en determinats carrers i estableix la taxa que s’ha de pagar per aparcar. Aquesta limitació sol aplicar durant el dia a les hores de més afluència de trànsit i als carrers es delimiten aquests aparcaments amb la zona blava. Les tarifes que s’apliquen són les oficials establertes per Ports de les Illes Balears.

Fa uns anys, Ports va firmar un conveni amb l’Ajuntament de Pollença a canvi d’un percentatge sobre el total de la recaptació municipal per l’explotació de les places regulades. Però des de 2019, com ens explica el batle de Pollença, Tomeu Cifre, “és total competència de Ports” i, per tant, des de “l’Ajuntament no intervenim en res”.

El proper dissabte 1 de maig es posarà en servei l’ordenació i regulació de l’estacionament de vehicles amb horari limitat (ORA) a la zona de servei del port de Pollença. Tots els estacionaments compresos de la zona entre el Restaurant Stay i l’extrem del moll nou o de trànsit estan inclosos en la zona.

Davant aquest fet, veïns denuncien a les xarxes socials la posada en marxa de l’ORA. “Preparau les carteres, que dissabte ens arriba l’atrac. Sense cap turista pel mig i sense places d’aparcament suficients a Eu Moll”, manifesta un veïnat. D’altres critiquen que es “podria fer com l’any passat, que es va anul·lar la taxa per la pandèmia”.

Recordam que ara fa un any, aquest servei es va retirar a conseqüència de la situació de limitació de la mobilitat personal per la declaració de l’estat d’alarma. Però enguany, es torna a la “normalitat” en aquest sentit i el pròxim dissabte entrarà en vigor.

L’horari de l’estacionament perdurarà durant cinc mesos (de l’1 de maig al 31 d’octubre) i l’horari serà de dilluns a dissabte de 9.00 a 13.30 hores i de 16.30 a 20 hores. El temps màxim d’estacionament és de 120 min.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X