Eu MollMunicipi

Auge d’autocaravanes: futur espai per aquest turisme al Port de Pollença

La situació sanitària ha fet que l'autocaravanisme s'incrementi encara més. Per això, l'Ajuntament vol habilitar un lloc al nostre municipi

El sector de les autocaravanes i de les furgonetes adaptades fa anys que experimenta un auge, tal com demostren les 8.690 noves matriculacions d’aquest tipus de vehicles realitzades el 2020 a Espanya, en comparació a les 1.500 de 2014, segons les dades de l’Associació Espanyola de l’Indústria i el Comerç del Caravaning (ASEICAR). No obstant això, més enllà del creixement exponencial del sector, amb la crisi de la Covid-19 i les consegüents restriccions per motius sanitaris, aquest tipus de turisme associat a la llibertat i al contacte amb la natura ha rebut l’impuls final per ser un segment turísticament rellevant.

Son Serra de Marina va ser el primer lloc on els practicants de l’autocaravanisme van començar a tenir dificultats en la seva afició. Ja fa uns anys que allà els està prohibit estacionar els seus vehicles en els carrers que donen a la mar. De la mateixa manera que no són benvingudes a Cala Agulla o s’Estanyol. Un parer que podrien adoptar municipis com Alcúdia i Felanitx, on la seva presència devora de la costa és molt discutida.

Al nostre municipi també es deixen veure autocaravanes, sobretot, els caps de setmana tant al pàrquing de la Cala Sant Vicenç com al Port de Pollença. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Pollença reclama, a la direcció insular d’Insfraestructures del Consell de Mallorca, un espai per a autocaravanes i “regular, d’aquesta manera, un tipus de turisme que amb els anys ha augmentat“. Així doncs, l’Ajuntament ha proposat l’espai, actualment sense ús, situat davant la mar entrant per la carretera d’Alcudia. Per això, “la institució insular ha d’autoritzar-ho i tot seguit l’Ajuntament habilitaria la zona amb serveis bàsics per a l’ús de les autocaravanes, regunlant i oferint, d’aquesta manera, un espai controlat i adequat per al seu ús”, expressen.

A continuació, pots veure el mapa del lloc que s’espera habilitar:

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Lo del hast de #acampar, no seria correcto.
    Dicho esto, el que creen areas, no deberia ser sinonimo de prohibicion en otros lugares.
    Lo digo por el ejemplo de son serra, que habilito un sitio, sin ningun servicio, y tras eso prohibirel estacionamiento , si no voy mal, en todo el casco urbano, y no solo en primera linea.
    En verano , el viernes por la tarde, el area esta llena.
    La idea de pollensa, tanto en el pueblo , como en el puerto, es muy bien venida, si , como digo, no lleva una prohibicion de ESTACIONAR en otros sitios, ya que nuestros vehiculos , en ficha tecnica ,son M1 es decir, turismos, y si se restringe por tamaño, es discriminatorio.
    La mayoria de usuarios de autocaravanas , tenemos claro , que no debemos molestar , ensuciar o hacer ruido, porque eso conllevaria quejas vecinales que al final perjudican a nuestro colectivo.
    Por ello, donde aparco, y si hay vecinos, pregunto si les molesta que este alli el fin de semana, incluso si veo interes, les enseño como es por dentro , para que vean que ni tiramos agua, ni los desechos se van a la calle y que no ensuciamos para nada el entorno.
    Cosa que si he visto de coches que compran unas hamburguesas , y dejan el parquing con bolsas , latas etc. Al igual , el tema baño, que llevamos un WC y no vamos a las matas , y otros vehiculos al no disponer de wc, pues si lo hacen.

Back to top button