Eu MollMunicipi

L’Ajuntament reclama al Govern millores urgents a La Gola

Medi Ambient: "la retirada de residus sòlids urbans és de competència municipal"

L’Ajuntament de Pollença reclama al Govern “la posada en marxa de millores urgents i molt necessàries” a la Gola. El batle destaca que “aquesta zona es troba en un autèntic estat de deixadesa i per això abunden els fems, les rates i la brutor”.

Tal com el batle ha explicat en una nota de premsa, “l’Ajuntament no té competències d’actuació sobre aquesta zona, únicament gestionam el Centre Turístic Ornitològic”. “Des del consistori no podem dur a terme cap acció de millora” i és precisament per això, “que reclamam la cogestió, juntament amb la Conselleria de Medi Ambient, de la Gola”. Per altra banda, Medi ambient ha recordat que “la retirada de residus sòlids urbans és de competència municipal”. Tot i així, l’IBANAT “ha fet tasques d’aquest tipus, en el passat”.

“Demanam al Govern balear que doni suport a la nostra postura i, a més de dur a terme les millores necessàries en aquesta zona, que ens permeti una cogestió i que així puguem actuar a les zones menys protegides, que són les més allunyades de la zona humida” cosa que, cal recordar, ja estava projectat des de la passada legislatura.

El nostre objectiu, ha conclòs Cifre, “és aconseguir que aquesta zona tan emblemàtica i de tant de valor mediambiental pugui ser gaudida per pollencins i visitants”. Per això, des de l’administració municipal sol·liciten que “es compleixin les promeses que es van fer a la passada legislatura i que van quedar a l’aire” com és la construcció d’una zona d’aparcament sense pavimentar, millores d’adequació de l’entorn, un parc infantil, etcètera. Respecte a la zona d’aparcament, Medi Ambient ens ha explicat que ja van manifestar a l’Ajuntament, durant la passada legislatura, la seva negativa a la construcció de cap zona d’aparcament dins d’aquests terrenys.

Davant aquestes declaracions Medi Ambient ens ha explicat que L’IBANAT i l’ajuntament de Pollença tenen signat un conveni de col·laboració en la gestió de La Gola des de 2015. “Si l’ajuntament té qualsevol queixa o comentari a fer sobre les tasques que hi realitza l’IBANAT, pot demanar que es reuneixi la comissió de seguiment, cosa que no ha fet en tota la present legislatura”, ens expliquen.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button