EducacióMunicipi

Petit i didàctic: Així és l’hort ecològic del CEIP Joan Mas

Els alumnes han fet una donació de la darrera collita als Serveis Socials de Pollença

Els alumnes del col·legi públic Joan Mas de Pollença tenen un hort ecològic. Els nins i nines s’estan bolcant molt en què el projecte de l’hort tiri endavant. La coordinadora de Medi Ambient del col·legi, Joana Mascaró, ens ha explicat que els alumnes d’infantil es dediquen a sembrar herbes aromàtiques principalment. Els de primer, segon, tercer i quart de primària sembren hortalisses de temporada com faves, pèsols, alls, cebes, enciam de diferents classes, etcètera.

La coordinadora ens ha explicat que disposen d’un espai molt reduït, però han aprofitat fins al darrer centímetre per poder-lo aprofitar al màxim. Tot i ser un hort petit, l’han distribuït de manera que cada aula tengui el seu tros per sembrar. A més, els alumnes contribueixen al reciclatge d’envasos reutilitzant garrafes d’aigua xapades per la meitat com a cossiols. D’aquesta manera, també guanyen espai.

Quant a l’organització, la situació sanitària actual ha provocat que hagin d’anar a l’hort grups molt reduïts. Per fer-ho, aprofiten les hores en les quals hi ha dos professors a l’aula per poder fer torns amb els alumnes. Mascaró ens ha contat que els nins i nines “han participat des del principi: a la preparació del terreny, adobant, sembrant, regant, etcètera”. “S’han implicat molt, tothom ha fet la feina que li pertocava sempre”. A més, els alumnes de cinquè i sisè també aprofiten el terreny, ja que estudien l’hort a diferents matèries com per exemple, a matemàtiques.

Donació a les famílies més vulnerables

Els alumnes de Joan Mas han fet una donació de la darrera collita del seu hort ecològic a Serveis Socials de Pollença. Cebes, enciam de diferents varietats i més que ja han fet arribar a Benestar Social. A continuació, pots veure la fotografia de la donació:

Donació a l’Àrea de Benestar Social de Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X