EducacióMunicipi

La Roldana reivindica la inclusió de les dones artistes en la Història de l’art

L'objectiu és incloure a les artistes en la història de l'art, ja que, actualment cap dona forma part del contingut a impartir en la matèria

La Roldana, és una plataforma estatal que reivindica que les dones entrin en el currículum educatiu d’Història de l’art. Després de l’èxit de campanyes sobre la infrarepresentació de les dones en la ciència, La Roldana posa l’accent en la Història de l’art, on a dia d’avui no hi ha cap dona en tot el currículum educatiu de batxillerat.

El professor d’aquesta materia a l’IES Guillem Cifre de Colonya, José Luis García, ens ha fet arribar aquesta nota de premsa per “la inclusió de les dones artistes en els currículums d’Història de l’art de Batxillerat”.

El projecte, nascut a les xarxes socials amb una una petició en charge.org de @la_artista_olvidada, es va col.lectivitzar amb l’aposta de @donesartistes, i des de llavors no deixa de sumar suports, fins avui han sumat 10.000 signatures i més de 100 persones actives treballen en el projecte.

El principal objectiu de La Roldana és incloure a les artistes en les narratives històriques ja que actualment cap dona forma part, a Espanya, del contingut a impartir en la matèria d’Història de l’art i la seva presència en l’assignatura de Fonaments de l’art és residual. Per això estan component un catàleg amb les artistes la presència consideren imprescindible en aquestes matèries, el qual resta a disposició dels centres educatius de forma gratuïta per poder completar els continguts proposats pel Ministeri.

La Roldana està composta per professionals de la Història de l’art, belles arts, disseny, Història i educació i té representants en la majoria de Comunitats Autònomes. La plataforma està present en totes les xarxes socials: Instagram, Facebook, i Twitter, a més de comptar amb un canal a YouTube i un altre a Telegram per difondre el projecte, aconseguir els màxims suports i involucrar a la ciutadania.

FONT: Facebook La Roldana
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button