EducacióMunicipi

Educació destina 1,2 milions a aparells de control d’aire per als centres educatius

Més de 400 espais escolars comptaran amb l'adquisició dels dispositius

La Conselleria d’Educació destinarà 1,2 milions d’euros en aparells de control de l’aire per als centres educatius de Balears. Així, es podrà garantir la ventilació d’espais públics i concertats.

Aquests dispositius permeten determinar la qualitat de l’aire d’un espai tancat ocupat per persones i conèixer quan se supera el nivell màxim de CO2 establert, moment en el qual s’ha de ventilar l’espai fins que torni a baixar el nivell per millorar la higiene respiratòria i disminuir el risc de contagi.

El regidor d’educació de Pollença, Josep Marquet, ens ha explicat que la Conselleria d’Educació ha “donat uns imports a cada escola per comprar mesuredors de co2”. Encara que, per al moment, no han dit oficialment quins centres disposaran de l’instal·lació. Així i tot, aquest dimarts des de la Conselleria han comunicat que haurà més de 400 centres que comptaran amb els aparells. Marquet ha assenyalat que “la instal·lació pareix inminent”.

Per Altra banda, el conseller d’educació, Martí March ha traslladat la necessitat que l’adquisició es produeixi el més aviat possible davant l’arribada de l’hivern i el descens de les temperatures que obligarà a mantenir tancades més temps les finestres de les aules.

La previsió de la Conselleria és la de dotar d’aparells mesuradors de la concentració de CO2 a totes les aules dels centres i altres espais com sales de professorat i menjadors per facilitar la monitorització i el control del grau de ventilació i la qualitat de l’aire.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X