EconomiaMunicipi

Consells econòmics pels joves que no arriben a final de mes

La crisi generada per diferents factors fa que es desenvolupi el minvament del poder adquisitiu de la població mallorquina

Ara que estem a final de mes, se’ns complica un poc més subsistir i arribar-hi; la crisi generada per la pandèmia, l’increment del carburant, dels productes i dels subministraments, que ha estat causada, en bona part, pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, fa que es desenvolupi el minvament del poder adquisitiu de la població mallorquina. Per això, és ben important adaptar, ara més que mai, una sèrie de mesures per no anar ofegats a final de mes.

Aquestes són uns dels consells que poden aplicar sobretot els joves, un sector molt afectat:

A l’hora de fer la compra… Revisa que tots els productes que has agafat son realment imprescindibles, perquè de ser-ho, existeixen altres marques més econòmiques que ens ajuden a estalviar uns quants cèntims que ens poden treure d’un compromís. Si encara no ho sabies, els productes amb els preus més cars es troben sempre col·locats a l’altura dels ulls per cridar la teva atenció.

Si pots treure un poc de temps, molestat en comparar per internet els preus dels articles que sols comprar en diferents supermercats, així sabràs a quin supermercat acudir per trobar les millors ofertes.

Redueix les activitats d’oci. Sí… Sé que sembla anòmal dir això tenint en compte que acabam de passar una temporada sense discoteques, restaurants o esdeveniments divertits, però sempre pots substituir els teus plans amb amics per uns més econòmics o inclòs gratuïts. Consulta l’agenda de cultura o d’activitats del teu municipi o aprofita per fer maratons de pel·lícules.

Reunió amb amics

Recorda que aquesta mateixa web té una secció d’agenda on figuren els esdeveniments i activitats més rellevants de Pollença a les que pots assistir.

Per minorar la despesa energètica, apaga tots els aparells que estan en “stand-by” que no utilitzis constantment, com per exemple el router del wifi; quan surtis de la llar per un bon temps, pots apagar-ho i tornar a encendre’l quan arribis.

Un altre consell útil és que intentis omplir de roba la rentadora abans d’utilitzar-la i que comprovis les franges horàries on el consum és més barat per encendre els electrodomèstics.

Fes servir aplicacions per estalviar els teus doblers. Pareix que no, però Internet ens ofereix grans oportunitats com la de tenir a la nostra disposició aplicacions que fan un seguiment de les nostres despeses i ens ajuden a controlar-les i estalviar.

Cerca ingressos addicionals. Les criptomonedes estan molt de moda, de fet fa uns dies xerraven dels fraus més comuns als que no has de caure, però és una bona opció. Per una altra banda, sempre pots obrir una tenda en línia venent els productes que fabriquis (si el teu “hobby” és pintar, pots provar de vendre les teves obres) o serveis professionals.

Al·lota amb un negoci en línea
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button