Economia

Augmenta un 11% el nombre d’empreses a Balears

Construcció i activitats immobiliàries, Serveis empresarials, Hostaleria i Comerç són els sectors més incrementats

Des del començament de 2022, s’han creat 567 empreses a Balears, un 11% més que durant l’any anterior, segons l’Estudi sobre Demografia empresarial realitzat per INFORMA D&B S.A.O. (S.M.E.), líder en el subministrament d’Informació Comercial, Financera, Sectorial i de Màrqueting. Les dades per al conjunt del país milloren un 5% en l’acumulat i un 6% per al mes de febrer.

S’han constituït 16.932 empreses a Espanya en aquest temps, les quals suposen un ascens del 6% en l’interanual. Les constituïdes al febrer han suposat el nomenament de 10.343 administradors, la qual cosa evidencia l’existència d’uns òrgans de govern reduïts al nostre país (sent el règim d’Administrador únic el més comú). Tan sols el 22% dels càrrecs creats aquest mes estan ocupats per dones.

La constitució s’incrementa en cinc sectors d’activitat en els dos primers mesos: Construcció i activitats immobiliàries, un 15%, Hostaleria, un 32%, Serveis empresarials, un 7%, Educació, un 2%, Sanitat, un 2% i Altres serveis, un 30%. A les illes, Construcció i activitats immobiliàries, Serveis empresarials, Hostaleria i Comerç són els sectors més incrementats, amb un 162, 82, 78 i 71 de noves empreses creades respectivament.

No obstant, la inversió de capital per a la realització d’aquestes cau un 49%, fins a 15 milions d’euros, 8 d’ells al febrer, quan la reculada és del 17%. La mitjana d’inversió nacional baixa en menor mesura, un 22%. Matsu Inversions SL, amb 2,5 milions d’euros, i Dinamedia Gestió SL, amb 1,5 milions d’euros, són les empreses amb major inversió creades al febrer la primera a Ciutadella de Menorca i la segona a Palma.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button