Economia

Nova tarifa de la llum: Trams d’horaris i com estalviar a partir de l’1 de juny

Només es veuran beneficiats els que siguin capaços de traslladar el seu consum a les hores i dies en què els preus són més baixos. Consulta quines són les franges horàries i com estalviar

Avui arrenca el nou canvi en les tarifes elèctriques. Podràs beneficiar-te de la nova factura si ets capaç de traslladar el consum a les hores i dies en què els preus són més baixos. Aquest canvi de tarifes de la llum consisteix bàsicament en una reestructuració tarifària que té com a objectiu principal la millora de l’eficiència energètica. A

questa nova tarifa per horaris que afectarà la factura de la llum s’aplica a tots els consumidors i canvien els trams horaris que ja existien. El consum elèctric ja compta en funció de tres períodes horaris a partir de juny: un de més car, un de preu mitjà i un de més econòmic.

Nous trams d’horaris

Amb aquesta nova tarifa es produiran tres divisions horàries o trams en un dia: punta (preu més alt), pla (preu intermedi) i vall (preu més barat).

  • Punta: de 10:00 a 14:00 h i de 18:00 a 22:00 h de dilluns a divendres no festius.
  • Pla: de 8:00 a 10:00 h, de 14:00 a 18:00 h i de 22:00 a 00:00 h.
  • Vall: de 00:00 a 08:00 h els dies laborables i de 00:00 a 23:59 h els dissabtes, diumenges i festius d’àmbit nacional.

Això suposa que la millor hora per posar la rentadora, cuinar o qualsevol altra cosa que requereixi electricitat seria de matinada o a primeríssima hora del matí. A més, els caps de setmana i festiu seran catalogats com a ‘vall’.

Com estalviar en la factura del llum?

El primer és el més lògic: desplaçar l’ús d’electrodomèstics cap a les hores més barates. Des de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) assenyalen que aquest canvi es pot dur a terme depenent de l’equipament i les condicions de cada habitatge.

Alguns consells són aprofitar la llum natural, utilitzar bombetes de baix consum, fluorescents o LED, aïllar tèrmicament portes i finestres, instal·lar termòstats per regular la temperatura, comprar electrodomèstics eficients adaptats a les nostres necessitats, etcètera.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button