EconomiaRestauracióSalut

Bars i restaurants a l’espera de les indicacions per obrir el proper dia 2 de març

El sector de la restauració necessita informació prèvia a l'arribada del 2 de març per organitzar la seva reapertura

Tres dies abans de l’anunci de flexibilització de les mesures, que es comunicarà el proper divendres, el sector de la restauració espera notícies per orientar les seves estratègies de reapertura. Uns moviments que no ofereixen un panorama excessivament optimista, ja que sembla que es mantindrà la prohibició de fer feina als interiors i el toc de queda a les 22:00 hores.

Segons va explicar ahir el portaveu del Govern, Iago Negueruela, “és necessari dur a terme una descalada progressiva, lenta i molt prudent malgrat els indicatius siguin positius i millorin dia a dia”. Des del Govern es tem la reacció social si l’apertura dels bars i restaurants s’allarga als vespres o es permet els caps de setmana. Per això, es planteja inicialment l’activitat només en terrasses, un horari continu i el tancament dels establiments a les 18:00 hores.

El Govern no preveu modificar el toc de queda i permetrà l’apertura de la restauració de forma progressiva

El sector espera amb dubtes les passes a seguir i demana al Govern que sigui més clar amb les restriccions; ja que possiblement, molts hauràn d’adaptar els seus locals o començar els tràmits per treure alguns treballadors de la seva situació d’ERTE o ERTO. Negueruela, per part seva, ha explicat que parlarà amb el sector aquesta mateixa setmana i els previndrà de les mesures per a la reapertura.

Les illes es mantenen en tendència de contagis a la baixa i la incidència acumulada ha disminuït els seus percentatges. Això sí, encara preocupa la pressió de les UCI’s. “El nostre sistema sanitari és diferent al de la península per la idiosincràsia de les illes i per això s’ha de fer amb més cura que a altres llocs d’Espanya”, va explicar Negueruela a la roda de premsa d’ahir.

La desescalada gradual es basarà en els anàlisi dels comitès experts i amb la intenció que l’apertura de la restauració no suposi un tancament posterior per un excés de les flexibilitzacions. “No té sentit obrir per haver de tancar després, no volem tancar de nou cap sector i per això es farà aquesta desescalada progressiva i paral·lela al procés de vacunació”, va argumentar el portaveu.

Mostra més

Alba Gonzalez

Corresponsal de La Sexta a les Illes Balears. Present a IB3 Televisió. Colabor amb Som Pollença. El periodisme és la meva vida. Amant de la realitat i les persones. Fan de la filosofia vital.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Consulteu també
Close
Back to top button
X