Economia

Gran impacte de l’escapada del turisme alemany

Salas: "un 90% dels hotels de Pollença es preparen per tancar"

La decisió d’Alemanya de recomanar als seus habitants no viatjar a Espanya, no ha fet més que afectar de forma totalment negativa a les Illes Balears i, sobretot, a Mallorca, gran atractiu del turisme alemany.

La voluntat del Regne Unit que obligava a que aquells procedents de les Balears passassin un període de quarantena, juntament, amb la recent decisió per part d’Alemanya, fa caure en picat el sector turístic balear, arribant a unes pèrdues de fins a 12.717 milions d’euros, segons l’Aliança per a l’Excel·lència Turística Exceltur.

A més, el fet que dos gigants europeus hagin pres aquesta iniciativa ha influït a altres països d’Europa a portar a terme dinàmiques semblants. Així, Itàlia és el darrer país que ha decidit sotmetre a proves PCR als passatgers que provenguin d’Espanya.

Pollença, al bell mig d’aquesta crisi

Pollença és una zona molt atractiva pel turisme, una font del qual, és l’alemany. És així que es veu greument afectada per aquest seguit de decisions per part d’aquests països europeus.

Jaume Salas, President de l’Associació Hotelera de Pollença, ens ha assegurat que es presenta una situació delicada, “un 90% dels hotels de Pollença es preparen per tancar entre aquest pròxim cap de setmana, i la setmana que ve”.

“un 90% dels hotels de Pollença es preparen per tancar entre aquest pròxim cap de setmana, i la setmana que ve”.

A més, ha explicat que “es presenta un hivern complicat. En principi, alguns hotels petits i familiars volen seguir oberts fins al setembre i des de l’Associació Hotelera de Pollença els animam a que així ho facin. Tot i així, el fet que en un principi es parlàs d’allargar la temporada, de moment, queda descartat”.

Per altra part, la Gerent de l’Associació Hotelera de Pollença, ha apuntat que “malauradament la decisió d’Alemanya ha complicat més una situació que ja de per sí era nefasta, des d’un punt de vista turístic. Aquest any la temporada acabarà abans i és una llàstima, perquè des del sector s’ha treballat i s’ha invertit en implantar les mesures higièniques i sanitàries necessàries per garantir la seguretat dels nostres clients”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button