Site icon Som Pollença

Nova interconnexió elèctrica entre la península i les Balears

Red Eléctrica d’Espanya ha anunciat una inversió de 150 milions d’euros a la província de Castelló per construir les infraestructures necessàries per a la segona interconnexió elèctrica entre la península i les Illes Balears. El projecte inclou la instal·lació d’una línia submarina que connectarà l’estació de Castelló amb les badies de Pollença i Alcúdia.

La nova interconnexió, que forma part de la Planificació de la xarxa de transport d’electricitat 2021-2026, duplicarà els beneficis de la primera interconnexió, en funcionament des del 2012, i permetrà cobrir el 65% de la demanda energètica de les Illes Balears. El projecte contempla un tram submarí de la línia elèctrica i 12 km de cable soterrat a les Illes Balears.

L’estudi d’impacte ambiental presentat per Red Eléctrica ha entrat en fase d’exposició pública, amb un termini de 45 dies per a la presentació d’al·legacions.

El vaixell Giulio Verne durant la instal·lació del tercer cable elèctric entre la Península i Balears. Foto: RED ELÉCTRICA

Exit mobile version