Site icon Som Pollença

L’Ajuntament de Pollença ha presentat aquest matí La Fira 2023

S’ha dut a terme aquest matí la presentació oficial de la Fira de Pollença i la nova aposta per celebrar els 40 anys de la Mostra d’Artesania. Francesc Cifuentes, d’Aulets Arquitectes, comissaris de l’exposició “Repensar disseny, repensar processos”, ha realitzat una vista guiada a les autoritats i els mitjans de comunicació presents per conèixer les instal·lacions que s’estan muntant al Claustre de Sant Domingo.

L’exposició té com a finalitat repensar els processos de producció i afavorir el consum local i conscient. A més de tornar a connectar els processos amb les persones, apostant també pel concepte de circularitat i de vida útil, sobretot i en aquest cas, de la fusta.

Un moble està fet d’un material. La fusta ve d’un arbre, l’arbre ve d’un bosc i el bosc ve d’un territori. Aquest territori és qui genera la cultura. La passa de material – territori – cultura és la que acaba de definir uns processos que donen caràcter a una comunitat”,

ha explicat Cifuentes.

Destaca també, com és ja costum, la Mostra d’Artesania, apostant pel món artesanal, artístic i local; però també per la indústria agroalimentària de proximitat. Enguany, la Cooperativa Pagesa de Pollença farà una demostració del procés d’unes matances tradicionals, una mostra d’ovelles i un concurs de galls. “Una Fira d’artesania que enguany compleix quaranta anys, però que es vol continuar readaptant”, com ha apuntat el batle de Pollença, Martí March.

Exit mobile version