Municipi
Destacat

Deixadesa dels espais públics del municipi

Els veïns es queixen abans d'arribar les eleccions

Amb la temporada turística al damunt i les eleccions a prop, els veïns del municipi es queixen de la falta de manteniment que pateixen gran quantitat d’espais públics.

Tant a xarxes com amb denúncies de particulars i malestar al veïnat, es fa ressò de certa deixadesa de les zones del municipi. Arriben avisos dels veïns de que encara no s’ha posat remei als desperfectes ocasionats pel temporal ‘Juliette’, provocant perills per als ciutadans locals i generant de passada una mala imatge per als visitants.

Per exemple, al Port de Pollença, ni a l’avinguda de Bóquer ni al carrer de l’ham, s’han acabat d’arreglar els problemes causats per l’esmentada tempesta.

Al primer indret, els troncs d’arbres caiguts s’han eliminat gràcies, en part, a l’acció de ciutadans que aprofitaren la fusta per fer Llenya. Però encara queden multitud de soques caigudes que dificulten el pas i la visió. Justament per la seva caiguda, diversos trams del mur que delimita el passeig s’esbucaren, també impedint el pas I l’ús d’alguns dels utensilis destinats a fer gimnasia que havien sigut instal·lats:

Imatge de l'avinguda de Bóquer
Foto de l’Avinguda de Bóquer
Imatge de l'avinguda de Bóquer
Foto de l’Avinguda de Bóquer

Al segon, els habitants del carrer mostren el seu desontent en transmetre que l’Ajuntament, passats varis mesos després de la borrasca, només ha retirat les restes de més volum dels troncs dels arbres caiguts, deixant així restes de branques i rameres descomposant-se a les aceres. Apunten, de fet, a que impedeixen el pas amb seguretat quan ni tan sols permeten els passeigs Per la vorera del carrer, i inclús reporten l’insalubre de l’assumpte al·legant que s’hi acumula brutor, insectes i roedors.

La discussió, segons ells, versa sobre que els ens públics els comunicaren que el responsable de la llimpiesa era l’amo de les vivendes on es trobaven els pins caiguts. Si més no, el problema segueix irresolt des de ja fa molt de temps.

Foto del Carrer de l’ham cedida per Romina Mozzone

Ben aprop d’allà, davant el cuarter de la Guàrdia Civil, les queixes apunten en la mateixa direcció: una percepció de brutícia, insalubritat i inseguretat per part dels pares dels nens que hi acudeixen a jugar o simplement a habitar l’espai. També la vellesa del mobiliari del parc i, un cop més, la mala imatge que dóna el poble, trobant-se just al davant d’un edifici dels cossos de seguretat I de la platja.

Foto del Parc davant la Guàrdia Civil penjada per usuaris a facebook
Foto del Parc davant la Guàrdia Civil penjada per usuaris a facebook

Per altre banda, un particular alerta del carril dret de l’autovia que transita de Gotmar a Llenaire, just el que passa pel costat de la residència del Moll. A aquell caril, on també s’hi troba el carril bici, no hi trobam cap tipus de resalt a la carretera que obligui a reduïr la velocitat, cosa que fa que els cotxes hi circulin imprudentment generant així un perill per als vianants i ciclistes. L’altre dia, precisament, es produí un xoc entre un cotxe i un ciclista per aquest motiu, deixant-lo ferit, tot i que lleument.

Foto del carril bici davant la residència Sèniors enviada per Joan Marc Ensenyat

A Pollença poble, per la seva banda, els usuaris de l’Skate Park denuncien la seva precarietat donat que  hi falten perns a algunes dels obstacles que s’empren per grindar i a les mateixes rampes, on hi ha desnivells i forats degut a la vellesa de les mateixes. Ja fa anys que els patinadors reclamen per a sí un nou Skate Park, cosa que se’ls vé prometent des de fa dues legislatures I encara no s’ha duit a terme. Fins I tot, després de fer-se’n un al Moll, es deixà desmantellat i a dia d’avui és un espai que sols serveix de pas a banda i banda de carrer.

Foto de l’Skate Park de Pollença

El poble es mostra preocupat per la gestió del seus espais públics que els serveixen per fer-hi vida o esport de franc i, en particular, pels espais verds que són un espai natural per a la contemplació. La falta de cura d’aquests és un problema de contaminació visual i també de residus, donat que sovint hi falta llimpiesa i reparació de desperfectes. És precisament el manteniment del que ja està construït allò que genera riquesa als ciutadans: proveïnt un bon estat d’allò que es construí i en el que s’hi invertí ampliant equips municipals de neteja o serveis públics i promovent l’estalvi. L’excés d’obra pública sols fa pal·lés el seu posterior descuit.

La construcció dels nous banys públics a la futura aturada de taxis n’és un exemple de futur, del qual els ciutadans es mostren contrariats per haver-se vista eliminada una zona d’arbusts i arbres per a la construcció d’un element del que s’hi haurà de tenir cura i responsabilitat. I els taxistes, per la seva banda, se’n queixen de la seva dil·lació en el temps, donades les altures de l’any a les que ens trobam.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button