El PiMES -ESQUERRAMunicipiPollençaPopulars de PollençaPSIB-PSOESalutTots per PollençaUnides PodemUnio Mollera Pollencina

Nou conflicte amb el futur centre de salut de Pollença

Us contam els darrers moviments respecte a la desitjada construcció

Fa uns dies us contàvem que el Govern autoritzava la contractació de la construcció del nou centre de salut i servei d’urgències d’atenció primària (SUAP) de Pollença. Avui, per una banda, l’equip de Govern ha emès un comunicat on acusa al PSIB i a MÉS d’utilitzar el PAC de manera “electoralista”.

Podeu llegir la nota de premsa a continuació:

L’EQUIP DE GOVERN DENÚNCIA LA UTILITZACIÓ ELECTORALISTA DEL PAC DE POLLENÇA PER PART DE PSIB I MÉS

Lamenten que durant tres anys el Govern no hagi fet res per començar les obres i ara confongui a la gent anunciant una passa administrativa com si ja començassin les obres demà.

Els partits de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Pollença, Tots per Pollença, UMP, El Pi i el PP, celebren que a la fi, després de tres anys d’una falsa urgència, el Govern de Francina Armengol hagi decidit fer una petita passa perquè el PAC de Pollença pugui ser, qualque dia, una realitat. Volem pensar que l’anunci d’aquesta setmana no té res a veure amb el fet d’estar en precampanya electoral. Si fos així, estaríem encantats que hi hagués eleccions cada mig any.
Davant la reacció dels dos partits que es presenten a les eleccions municipals i que formen part també del Govern balear, PSIB I MÉS, ens sorgeixen algunes preguntes: Què celebren amb aquesta eufòria? Què fa tres anys que haurien d’haver començat les obres? Que fins ara han ignorat la possibilitat que fos una urgència tenint en compte la declaració d’interès autonòmic del projecte?
I el que més ens preocupa, què ha fet durant tot aquest temps Martí March pel futur PAC? Sabem perfectament que ell no és el titular de Salut, però aquest anunci és fruit del Consell de Govern on es prenen les decisions col·legiades. Per què no ha espitjat fins ara? No serà perquè ara es presenta a batle? No volem ser tan malpensats. Però, a vegades, l’anàlisi en fred dels fets parlen per si sols.
Aplaudim qualsevol mínima actuació en la burocràcia de la creació del centre de salut i servei d’urgències d’atenció primària (SUAP), fins ara abandonat per part del servei de salut. Cal recordar que Junts Avançam va anunciar adaptar també el centre de salut del port de Pollença, fins i tot plantejant fer un centre provisional al Carotti. Sort que no se’ns va ocórrer tirar endavant aquell projecte i el canviàrem per fer les oficines de serveis socials del Port de Pollença que tan bon servei donen a aquest nucli de població. Per tant, no hi ha cap excusa perquè no s’hagi dut a terme la construcció del nou centre de salut en tot aquest temps. És vergonyós que s’utilitzi com a arma electoral i hem de ser conscients que els partits municipals han utilitzat el Govern per fer oposició durant tota la legislatura.
Els quatre partits que formam l’equip de Govern no volem res més que veure el nou PAC perquè els pollencins i pollencines es mereixen un centre de salut en condicions. Fa anys que hauria de ser així, però la pandèmia ho va deixar encara més clar. Nosaltres vàrem apostar per fer-ho a un altre solar, a Can Bach, perquè consideràvem que era la millor opció per donar resposta a dos dels problemes que tenim al nostre poble. Davant la imposició de la Conselleria de Salut i davant la urgència de tenir unes noves instal·lacions optàrem, pel bé general, per donar el suport a l’executiu autonòmic malgrat estar convençuts que no era la millor opció. Què passaven pena que ens atribuiríem tot el mèrit? La gent sap perfectament que vàrem fer un gran esforç per no continuar lluitant pel que creiem més convenient i fent cas al que va dir el poble de Pollença recollint més de 1000 signtures. El PAC nou és una urgència que passa per damunt qualsevol criteri. El que no podem entendre de cap manera és que no s’hagi fet res tangible.
Cal destacar que la passa que s’ha dut a terme fins ara és només l’habilitació del crèdit, mentre que el procés de licitació de la construcció encara no ha començat. Per tant, aquest és només el principi d’un llarg camí on els responsables del govern de les Illes Balears no han tingut el més mínim interès d’accelerar el procediment.
Esperam, sincerament, que el PAC es construeixi com més aviat millor per al bé de la gent del municipi. Que passin de les paraules als fets. Falta poc més d’un mes per les eleccions., posarem tot el necessari de la nostra part perquè es comencin les obres de ben de veres. La pilota continua a la teulada dels de sempre: els que no han volgut escoltar el que volia la majoria dels pollencins que es va manifestar per majoria en el ple municipal i els que apel·lant a una demostrada falsa urgència no han fet res pel poble de Pollença.

Comencen les respostes

Davant aquesta nota de premsa altres partits com Junts Avançam o Podem Pollença ja han manifestat les seves postures. Podeu llegir la nota de Junts Avançam aquí i la de Podem aquí.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button