MunicipiSalut

L’endometriosi, una malaltia silenciosa

El Dia Mundial de l'Endometriosi pretén donar visibilitat a la malaltia

El Dia Mundial de l’Endometriosi es celebra amb l’objectiu de donar a conèixer el patiment que afecta una de cada 10 dones. Aquesta malaltia altera la qualitat de vida de les persones que la pateixen, ja que provoca dolor a l’aparell reproductor femení. Sol aparèixer un creixement benigne del teixit endometrial i quistos o malformacions als ovaris. En alguns casos, inclús pot deixar a la dona infèrtil.

El dolor sol ser més intens durant el període menstrual, però degut a la dificultat de diagnòstic que presenta la patologia, es complica l’inici del tractament. És una malaltia crònica, fins ara catalogada com a desconeguda, la cual pot causar discapacitat en les persones que la pateixen.

Quin és el tractament més idoni per a l’endometriosi?

L’endometriosi no té cura, no obstant això, pot ser tractada amb l’ús d’antiinflamatoris, analgèsics i hormones. Quan presenta adherències, quistos i retraccions, el més recomanable és la intervenció quirúrgica. En molts casos, a més, és necessària la intervenció psicològica.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button