MunicipiNutrició

#SomNutrició: Què és el Nutriscore?

El Nutriscor no és un indicador recomanable per triar els aliments a consumir

Text per Andreu Cañellas

Nutriscore és un sistema d’etiquetat frontal d’aliments que permet als consumidors valorar fàcil i ràpidament la seva qualitat nutricional, simplificant la interpretació del seu etiquetatge nutricional situat a la part posterior del paquet. Aquest va entrar Espanya en vigor el primer trimestre del 2021 i consisteix en un logotip de 5 colors associats a lletres que descriuen 5 classes de qualitat nutricional.

Com s’interpreta el Nutriscore?

La A en verd obscur indica la millor qualitat i la E en color vermell indicada la pitjor qualitat. On es basa en un sistema de punts que s’atribueixen en funció de la composició nutricional del producte per 100 g o 100 ml. Aquests es tenen en valor l’aportació nutricionals positives com proteïnes, fibra, fruites, verdures, oli d’oliva… i aportació negativa, com calories, greixos saturats, sucres simples i sodi.

Realment és un indicador recomanable per triar els aliments a consumir?

Abans l’oli d’oliva estava marcat amb una E groga per la quantitat de greixos que portava, però no es tenia en compte del fet que aquests greixos són saludables i imprescindibles en el dia a dia per a un correcte funcionament del nostre cos. Actualment, té una puntuació de B…

L’altre dia vaig anar al supermercat i em vaig trobar amb aquest producte:

Els cereals d’esmorzar “chocapic”, un aliment ultraprocessat on té quantitats de sucres i greixos saturats està valorat amb una lletra A i així amb altres productes similars.Amb això vull dir, que ens estan recomanant la compra d’un producte ultraprocessat? Tenir cura a l’hora de triar un producte al supermercat i no fer-li molt cas al nutriscore, la millor forma de saber si un aliment és més recomanable el teniu al post anterior: El detectiu del supermercat.

Em pareix imprescindible un etiquetatge en els aliments per orientar als consumidors de quins són de millor qualitat nutricional que d’altres per a la seva elecció. Si es crea una puntuació que sigui per millorar i no per crear més confusió.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button