CulturaMunicipi

La Biblioteca de Cultura Artesana recomana “Problema a Pollença”, obra d’Agatha Christie

"Arqueologia, Pollença i novel·la policíaca... són coses que m’encanten"

Xafardejant les xarxes hem trobat la recomanació que fa la Biblioteca de Cultura Artesana d’una obra de la famosa Agatha Christie. Aquesta, titulada Problema a Pollença va ser creada durant unes vacances de l’escriptora al nostre municipi, i publicada el 1939. L’obra va ser descatalogada durant moltíssims anys, fins al 2020, reeditada per l’Editorial Espasa. La publicació de la BCA ens ha agradat tant, que volem compartir-la amb vosaltres:

Arqueologia, Pollença i novel·la policíaca… són coses que m’encanten, però no mesclem ous amb caragols. O sí?

Avui us parlaré d’aquests tres elements encarnats en un sol personatge -esplèndid, meravellós. Agatha Christie, anomenada “la reina del crim”, és l’escriptora de novel·la detectivesca més coneguda del món i l’autora més venuda de qualsevol gènere, a excepció només de William Shakespeare. Christie va estar casada amb el també britànic Max Mallowan, un arqueòleg que treballava pel British Museum i amb el qual va participar a les excavacions que va a dur a terme a diferents jaciments d’Iraq i Síria. Per cert, segons el seu marit -15 anys més jove que ella- de Christie és la frase; “Casa’t amb un arqueòleg. Quant més vella tornis, més encantadora et trobarà”.

La lectura recomanada d’avui és la seva obra “Problema a Pollença”, ambientada al lloc on va passar unes setmanes de vacances entre 1930 i 1933, es desconeix per ara la data exacta (alguns investigadors defensen que va visitar també terres pollencines en altres ocasions posteriors).

Hi ha tres candidats a l’hotel que es descriu a l’obra i on es va allotjar ella mateixa, l’Illa d’Or, El Sis Pins (encara en funcionament a dia d’avui) i el Mar i Cel (convertit en apartaments).

Parker Payne desembarca a Pollença per iniciar unes merescudes vacances en un hotel amb gran encant. Però aviat el relax es veu interromput per la sra. Chester, una mare angoixada pel benestar del seu fill. Convençuda que aquest està a punt de fer malbé el seu futur per culpa d’una misteriosa dona, demana ajuda al famós investigador. Tot un seguit d’aventures seran protagonitzades per aquests i altres emblemàtics personatges com Hèrcules Poirot i Miss Marple. Una bona oportunitat per comprovar, una vegada més, la mestria de la gran “dama del misteri”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button