MunicipiPolítica

L’Ajuntament firma el Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat

Es pretén que el PEPI es projecti "a la ciutadania i en la gestió de l'interès públic"

“L’Ajuntament de Pollença ha firmat el compromís per impulsar l’elaboració d’un Pla Estratègic Participatiu d’igualtat (PEPI), com a manifestació del ferm compromís que des de l’equip de Govern volem assumir, incorporant la igualtat efectiva de dones i homes com una prioritat dins del Consistori amb la finalitat de corregir les desigualtats, les situacions en què les dones i els homes no gaudeixen dels mateixos drets i oportunitats, contribuint a construir una societat més justa, cohesionada i desenvolupada social i econòmicament en el nostre Municipi”.

Així comença el comunicat que s’ha enviat per comunicar la notícia. L’objectiu de les administracions públiques és reballar en pro de la igualtat real i efectiva de dones i homes en tots els àmbits de la vida: social, cultural, econòmica, política. Per aquest motiu, el PEPI implica la participació i col·laboració de totes les àrees i comissions en el seu diagnòstic, elaboració, desenvolupament i avaluació. A més, es pretén que es projecti “a la ciutadania i en la gestió de l’interès públic”.

Els eixos esmentats són els següents:

  1. Governança: participació social i política. Avançar cap a un model on es té en compte la participació de les persones en aquells àmbits en què es prenen decisions que afecten la vida dels individus-
  2. La sostenibilitat de la vida en el centre. Promoure una gestió i una promoció econòmica sostenible i respectuosa amb la vida de les persones.
  3. Vides lliures de violència masclista. Erradicar totes les formes de Violència masclista i atacar les causes estructurals que les sustenten.
  4. Drets de totes i per a totes. Arribar a la igualtat efectiva entre dones i homes, i cap al ple reconeixement dels drets de les dones en tots els àmbits de la vida.
  5. Igualtat i ple dret de les persones LGTBI. Promoure el ple dret i el respecte a totes les diversitats per raó d’identitat i expressió de gènere i orientació sexual.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button