MES -ESQUERRAMunicipiPolítica

Junts Avançam reclama una major oferta cultural a Eu Moll

Al Port hi viu el 43,5% de la població, però només el 8% de les activitats es realitzen a la zona

La nota de premsa que Junts Avançam ha enviat aquesta vesprada és un reclam a l’Ajuntament de Pollença. Expliquen que malgrat que al Port de Pollença hi viu el 43,5% de la població del municipi, les activitats que es realitzen a la zona arriben únicament al 8%.

Els actes culturals i socials que s’organitzen a les diferents àrees municipals, als espais públics (carrers i places) o inclús privats, haurien d’estar més repartits. “Quan parlam d’actes o activitats ens referim a Teatre, Concerts, Conferències, Debats, Homenatges, Tallers, Conta-contes, Club de lectura, Presentacions de llibres, Exposicions, Certàmens literaris, tardeos…”, aclareix Junts. El mateix passa amb Sant Vicenç, on s’han dut a terme tan sols les festes d’agost i la cursa de Coves Blanques.

A tot això, afegeixen l’escassa equipació pública per dur-los a terme. Ja que la majoria dels edificis municipals es troben al nucli urbà de Pollença:

Font: Associació Veïns Cala Sant Vicenç
Festes d’agost a Sant Vicenç. | Font: AVCSV

“Al cas del Port de Pollença, els pocs actes que es fan ho són a equipaments públics com el centre cultural Miquel Capllonch o el Saló Parroquial. D’altres es fan al carrer, especialment a la Plaça Miquel Capllonch, de vegades a la platja. També es fa qualque acte a l’església de la Mare de Déu del Carme. Qualque equipament privat com el club Nàutic o l’Associació de veïnats s’hi duen a terme alguns actes.

A Sant Vicenç els pocs actes que es fan, ho són al carrer o puntualment a qualque sala d’actes d’un hotel, ja que no hi ha equipaments públics”.

Per aquests motius, demanen una major inversió en la demanda tant d’activitats culturals i socials, com d’instal·lacions i equipaments on es puguin realitzar els actes. D’aquesta manera, s’incrementaria la programació als nuclis menys actius i, per tant, disminuiria la descompensació quant a Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button