MunicipiNatura

Apareixen les primeres plagues de processionària

Les erugues suposen un risc per a les persones, els animals i el medi ambient

Els veïnats de Llenaire denuncien l’aparició de processionària a la zona. La proliferació de les erugues és ràpida i perillosa per a la biodiversitat. Ataca principalment als pins i cedres, però també té greus repercussions per a les persones i els animals.

La urbanització compta amb alguns pinars que s’estan veient perjudicats molt abans d’arribar la primavera. Motiu que provoca la por, sobretot, davant les reaccions cutànies i els problemes respiratoris desencadenants. El risc s’accentua de cara als animals, els quals moltes vegades tracten de menjar-se els insectes. Això pot causar, fins i tot, la seva mort.

Per aquests motius, els residents demanen que s’acceleri la campanya anual de control i prevenció per part de l’Ajuntament de Pollença.


Com combatre aquest tipus de plagues?

La utilització de pesticides suposa un gran risc per a les persones i els animals, però també pel medi ambient. Per això moltes entitats opten per altres vies d’eliminació de les larves.

  • Endoterapia: tractament d’injecció insecticida als arbres afectats, de forma que afecta únicament a la processionària. No obstant això, suposa un risc mediambiental per la defoliació i el debilitament de la fauna.
  • Anells plàstics a les branques: un dels tractaments més convencionals que redueix la contaminació i té major eficàcia i durada. Els animals s’acumulen al seu voltant sense morir.
  • Control biològic amb altres animals: incrementar la presència d’espècies com ratpenats o merles ajuda a la seva extinció de forma natural. Aquesta opció s’ha de realitzar amb molta cura i vigilància de la zona.
  • Llevar les bosses que crea l’eruga: aquests s’haurien de llevar quasi als vespres, de tal manera que no tindrien temps de construir-ne una nova abans de l’arribada del fred nocturn.
  • Trampes amb feromones: aquestes recullen els insectes, evitant que arribin a terra i puguin entrar en contacte amb altres éssers vius.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button