MunicipiNatura

U Tour Du Poll: una nova manera de conèixer Pollença

Aquesta iniciativa, que donarà el sus ben aviat, proposa recórrer rutes de muntanya del municipi els mesos d'hivern

U Tour Du Poll és la nova iniciativa que volen posar en marxa un grup de joves de Pollença pel seu compte. L’objectiu de la proposta, segons han explicat els impulsors, és animar a la gent de tots els perfils i localitats de Mallorca que descobreixi Pollença i el seu entorn sense competitivitat. De fet, s’han presentat sis etapes i cada una d’elles es pot fer quan i com a cadascú li vagi millor: “No és una cosa formal, et pots descarregar l’itinerari i tens dos mesos per fer-les, corrent o caminant”.

Una altra de les finalitats d’U Tour Du Poll és que les persones que s’animin a fer aquestes rutes vegin l’entorn del municipi durant l’hivern, que és quan manco visitants hi ha, i que “faci un poc de gasto al poble”. A més, si els participants es treuen el passaport pollencí, tendran un segell després d’acabar cada etapa i podran emprar descomptes per berenar, fer un refresc o menjar una tapa. “Aquest passaport té un preu simbòlic i és una excusa per ajuntar a la gent i potenciar els comerços locals”, han detallat des del col·lectiu.

Talaia d’Albercutx

Amb tot, el més important, segons han dit els joves responsables d’aquesta proposta, és gaudir de la natura i de l’esport dins la natura “sense rivalitat i fent quatre rialles”. De fet, ja han rebut el suport d’alguns bars i restaurants de Pollença i estan parlant amb l’ajuntament per muntar una gran final: “El feedback ens ha sorprès, ens han seguit persones destacades del sector de l’esport que estan interessades, també mitjans de comunicació i cadenes d’hotels”.

Pel que fa a les localitzacions i etapes, el col·lectiu ha intentat elegir llocs bonics que, segons ells, no estan realment aprofitats. “Les platges ja són bastant conegudes, volem potenciar els punts que passen més desapercebuts, sempre incentivant el respecte cap al medi ambient i evitant que es faci malbé o s’embruti”, han remarcat des d’U Tour Du Poll. Alguns d’aquests punts són la Talaia Vella -on hi ha murades-, la Talaia d’Albercutx o la Ruta Vella del Far, entre altres.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button