MunicipiSuccessos

Les autoritats lamenten la mort dels dos barraquistes al torrent de Lassarell

Aquest dilluns dos homes varen perdre la vida a causa de l'aigua que es va anar acumulant el capvespre en aquest espai

Dos barraquistes varen perdre la vida aquest dilluns al torrent de Lassarell. Els dos homes varen quedar atrapats el capvespre i, cap a les 22 h, els Bombers de Mallorca els varen trobar sense vida. D’altra banda, la dona que anava amb ells, que va ser la que va donar l’avís al Servei d’Emergències al voltant de les 16 h, va ser rescatada.

Si bé és cert que l’AEMET havia diagnosticat pluges abundants durant l’horabaixa d’aquest dilluns i, conseqüentment, el Govern va activar l’alerta groga; els tres joves varen decidir anar al torrent a fer barranquisme. El batle de Pollença, Andrés Nevado, va fer costat a la dona que va aconseguir sortir amb vida d’aquests fets una vegada que va arribar al quarter de la Policia Local del municipi.

Per la seva banda, Enric Campins, que és tècnic de bombers, ha explicat que els bombers, juntament amb la Guàrdia Civil, varen iniciar la recerca quan la dona ja estava fora de perill. “Vàrem començar des de la part de dalt paral·lelament al torrent i vàrem anar inspeccionant tot el torrent. No el podíem fer per dins per la perillositat que comportava i vàrem anar accedint a cada punt a l’interior per veure si els trobàvem”, ha detallat Campins. El tècnic ha dit que els cossos estaven a la darrera part del torrent.

Es tractava d’una recerca i operatiu amb gran dificultat, segons Campins, perquè no es podien endinsar dins el torrent: “Les condicions per accedir eren perilloses pels rescatistes”. Quant a la Policia Local, Pep Perelló, ha relatat tots els fets al diari i ha recordat la importància de la prudència en situacions meteorològiques adverses.

Altres efectes del temporal a Pollença

Guillem Cerdà, el responsable i coordinador de Protecció Civil, ha apuntat que aquest dilluns varen haver de retirar un arbre caigut al carrer de Vicens Buades i un altre al carrer Enginyer Roca. També ha destacat altres avisos rebuts com els pòsters de telèfon amb perill de caure a Can Moragues. Amb tot, Cerdà ha lamentat no poder ajudar a la policia i els bombers després de rebre la telefonada a les 16 h: “No tenim preparació per ajudar en aquests casos i sap greu no poder fer més del que feim”.

Protecció Civil Pollença
Protecció Civil Pollença
Protecció Civil Pollença
Protecció Civil Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button