MunicipiPollença

La Nit de les Ànimes enlluerna Pollença

L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de Pollença i Los 40 Classic Mallorca, es va celebrar aquest dilluns als Jardins Joan March

La Nit de les Ànimes va tenir lloc aquest dilluns als Jardins Joan March de Pollença. L’objectiu d’aquest esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Pollença i Los 40 Classic Mallorca, era celebrar aquesta jornada assenyalada als calendaris illencs amb disfresses i música. Una de les premisses era muntar un festival de terror, d’espectacles de llum i de màgia sense cap gota de sang enlloc, a fi de no incitar a la violència.

Els assistents es van vestir i maquillar, fins i tot descambuixar, per ballar i passar una bona vetllada. A les 18.30 h hi va haver la festa menuda amb sorpreses pels més petits i música dels anys 70 i 80 per ambientar l’esdeveniment. Es va jugar a truc o tracte amb la Bruixa Piruixa mentre es feien els balls de la calavera i llavors es va fer una recerca del tresor encantat, al qual els nins van arribar després de seguir les pistes repartides per tot el recinte.

Ja a partir de les 21 h, els punxadiscos Gaspar Sampol i Miquel Vera dels 40 classic van donar el sus a la festa nocturna, juntament amb Xxenia Vita i els pollencins Tocats d’Ala. Es va fer una selecció musical de temes actuals i comercials amb la finalitat de recuperar La Nit Fosca, una proposta que organitzaven els joves del municipi que es va deixar de fer. En qualsevol cas, els assistents, que eren de totes les edats, van poder gaudir del vespre amb balls amb foc i coreografies amb llums de LED; tot enrevoltats d’una decoració que es va fer expressament per aquesta nit.

Cal recordar que la Nit de les Ànimes és una tradició mallorquina que s’està recuperant després que Halloween -un costum procedent dels Estats Units- hagi guanyat protagonisme durant les darreres dècades a escala global. Quant a la Nit de les Ànimes, se celebrava la vigília de Tots Sants, és a dir, dia 31 d’octubre; i era una nit en què les ànimes dels morts tornaven a les cases per visitar els vius i, per això, se’ls hi deixaven llums encesos i presents.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button