Municipi

Viatgen apinyats i drets a les línies de Pollença

Els conductors des de aquesta semana poden acceptar usuaris encara que viatgin drets

Els usuaris del servei de bus interurbà es queixen dels retards i de que veuen com molts de busos no s’aturen a les parades perquè estén complet i això suposa esperes de més de dues hores. Aquesta situació provoca el malestar de molts usuaris i es caos en moltes de les aturades de Pollença.

Tant els usuaris de la línia 301 del Transport de les Illes Balears (TIB) que va de Port Pollença a Palma com els de la línea 322 que uneix Can Picafort amb Pollença, reclamen que hi ha molts d’autobusos que no s’aturen a les parades o que els autobusos no arriben a les hores previstes.

Els conductors poden acceptar usuaris encara que viatgin drets

Davant aquesta falta de vehícles a les aturades al horari correspondent, els conductors des de aquesta setmana poden acceptar usuaris que viatgin drets, sense seienten, distàncies llargues com la línea 301 que va de Port Pollença a Palma. Així, podran agafar entre 15 i 20 persones més dels seients que disposa l’autobús.

És de destacar que la línia 301 fa un recorregut de més de 60 quilòmetres i a l’autopista aquest vehicle pot agafar una velocitat de fins a 100 km/hora.

A la zona d’Alcúdia també denuncien el “constant servei insuficient” que brinda la línia 302 de Can Picafort – Palma. Una línia que també permetrà que els passatgers puguin viatjar drets, sense seients.

Els usuaris diuen que pareix contradictori que s’estan fent polítiques per a reduir els cotxes particulars de les carreteres per fomentat el transport públic i a la vegada que no es brindi un servei adequat a les necessitats dels usuaris.

Al mes de maig el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, va dir que els usuaris del servei de bus interurbà a Mallorca s’ha incrementat en un 29% en els primers quatre mesos de l’any comparat amb dades del mateix període de 2019. 

Per tant, amb un increment d’usuaris i amb l’arribada de turistes és molt convenient tenir un servei públic de transport, en el qual la gent pugui confiar, que compleixi amb els horaris, amb millors freqüències, amb tarifes accessibles i un servei adequat.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button