MunicipiPolítica

Resum del Ple Extraordinari del 6 de maig

L'objectiu era la resolució de la reclamació pel taxament de Can Villalonga

Per avui, 6 de maig, s’havia convocat un Ple Extraordinari per part de l’Ajuntament de Pollença. Es contemplava la possible resolució de la reclamació presentada amb motiu del procediment de compra l’immoble de Can Villalonga, iniciada per Junts Avançam.

Per una banda, s’ha remarcat per part de l’oposició, que s’hauria de tenir en compte el dret i el deure d’assistir i complir aquests actes, ja que la conciliació d’aquest Ple Extraordinari el demanava Junts Avançam i únicament hi han pogut assistir dos dels seus representants; i, per tant, no podien rebatre sobre el tema.

S’ha parlat també dels alts preus del mercat immobiliari del municipi, que afecten també al preu de la taxació que l’ajuntament ha rebut per a la possible compra de Can Villalonga. Amb la qual cosa, “una taxació externa no seria molt diferent d’aquesta”. Per contra, Junts Avançam ha reivindicat la necessitat de tornar als plenaris mensuals per poder fer un millor control de les polítiques del govern: “No estam en contra de la compra, però és una responsabilitat vetlar pels doblers públics. Per tant, es necessita d’una justificació i una segona valoració, com tots faríem a casa nostra. Encara més, perquè s’ha fugit d’aquesta qüestió al debat i al consistori”.

Es va proposar un pla d’inversions per tenir clar per què es fan aquest tipus de compres, que és el que els pollencins demanen: saber què passa realment i per què en lloc d’arreglar alguns espais que ja tenim, es centren a fer compres que potser no són necessàries. “S’hauria de fer una millor planificació”, afegeix una de les representants de Junts Avançam.

El batle ha explicat que “No compram, feim un procés pressupostari previ a l’expedient de compra. Lo que no significa que es pugui comprar, ja que la compra és competència de ple, no de batlia; per tant, serà objecte de debat”.

Josep Marquet ha afegit que es tracta d’una “oportunitat per al poble de Pollença, ja que està molt ben situat i tendria moltes possibilitats”. Per part de David Alonso, s’ha posat en manifest l’acord amb la decisió del govern i es remarca que tenir l’oposició contrària, seria posar pedres al camí.

Els usos d’aquest espai, serà tema de debat en un futur. Per ara es pretén aprofitar el terreny i la seva bona conservació per realitzar diferents accions. A més, s’ha parlat de les inversions de NextGenerationEU i de negociacions i convenis referents a cofinançaments amb l’obispat per l’església de Monti-Sion. A part d’accions culturals, mediambientals i energètiques que es podran dur a terme amb aquests fons, beneficiosos per Pollença. També s’ha parlat d’altres projectes que estan desenvolupant des de l’Àrea d’Urbanisme per arreglar algunes zones de Pollença, Port de Pollença i Cala Sant Vicenç…

S’ha aprovat el Ple per deu vots a favor de l’equip de govern, dos en contra i un vot d’abstenció.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button