MunicipiTecnologia

Alerta d’estafa: correu fals de la Policia Nacional

Com detectar el frau i on acudir en cas d'estafa

En l’última setmana, s’ha detectat una onada de correus electrònics de phishing on els estafadors es feien passar per la identitat de la Policia Nacional. El pretext utilitzat en l’email per a aconseguir dades personals de les víctimes era una recerca oberta i en curs a la qual se’ls demanava la seva participació activa. L’estafa ha estat confirmada per l’Incibe i per la Policia Nacional, que ha publicat un tuit advertint als usuaris d’aquesta campanya fraudulenta:

Aquest nou enviament massiu d’emails amb la intenció de cometre phishing s’ha estat duent a terme a través de l’extorsió dels usuaris, incitant-los que contestessin i accedissin a totes les seves peticions. L’assumpte del mail avisava sobre “Crim” o “Enquesta ràpida”.

Com podem detectar que es tracta d’un frau?

  • El primer matís en el qual cal fixar-se és l’adreça del compte de correu electrònic des d’on s’ha enviat el mail. Normalment, acostuma a haver-hi un nom que res té a veure amb la institució policial.
  • Un altre dels detalls en els quals hem de fixar-nos són les faltes d’ortografia al llarg del text. El missatge acostuma a contenir paraules mal escrites o que no guarden relació les unes amb les altres.

Si, per contra, has contestat a algun d’aquests emails, encara no és tard i queden mecanismes per a evitar caure en el frau. El primer serà acudir davant la Policia Nacional per a interposar una denúncia. Per a això, serà necessari aportar el màxim de proves i referències que tinguis a la teva disposició. També recopilar totes les dades personals facilitats per a poder comprovar si estan intentant vendre’ls per la dark web o apareixen en algun lloc d’internet sense el teu consentiment.

D’altra banda, contacta amb la teva entitat bancària perquè retornin el pagament o cancel·lin la transferència.

A quins organismes o administracions pots acudir per a demanar ajuda?

Pots contactar amb l’empresa o servei implicat. En aquest cas amb el servidor de correu electrònic. Pots posar una denúncia i avisar del frau del qual has estat víctima perquè el seu equip informàtic comenci a treballar sobre aquest tema i alertar als seus altres usuaris. Al seu torn, seria adequat que canviessis totes les teves contrasenyes i reforcessis la privacitat i seguretat del teu compte en el lloc.

D’altra banda, pots acudir a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OIMC), on orienten i guien als consumidors en qualsevol dels seus dubtes. A més, compten amb serveis d’especialització legal per a dur a terme tramitacions o altres reclamacions.

Posa’t en contacte amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE), registren tota activitat informàtica de dubtosa legitimitat i donen orientació a particulars i empreses sobretot tipus de temes relacionats amb serveis de ciberseguretat.

AMIC Redacció

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button