Municipi

#OnPegam: Diada d’agricultura ecològica

L'edició XV de la fira ramadera de Porreres

L’Ajuntament de Porreres organitza cada primavera la Diada de l’Agricultura Ecològica, juntament amb l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA). Enguany, es celebra aquest diumenge 24 d’abril, a la vegada que la XXIII Fira Estatal de Biodiversitat Cultivada. Per aquesta, la temàtica es centra aquesta XIV edició és la Ramaderia extensiva.

Aquesta fira de referència pel sector ecològic, agrari i ramader, compta amb més de 80 paradetes de productors i elaboradors ecològics, exposicions, tasts i degustacions, visites guiades, demostracions, cercaviles i activitats infantils…

Dissabte 23 d’abril es farà la presentació de la fira i del Pla d’Acció de la Biodiversitat Cultivada, a càrrec de Carme Garau (IRFAP-SEMILLA). Seguidament, es presentaran algunes experiències de recuperació destacades de les Illes. A les 14 h es fa un dinar de degustació de receptes amb varietats locals al Restaurant Es Centro (cal inscripció prèvia).

A més, hi haurà visites a algunes de les finques de la zona. A les 16:30 h, Lluc Munar i Benet Barón duen a terme un taller de galetes artesanes amb blats antics; mentre Esteve Gomila, el de plantes silvestres. Posteriorment, un petit espai de debat a la Biblioteca municipal (18:30 hores), sobre la Xarxa balear de varietats locals. I a les 21:30, ballada popular i concert de Mata Escrita i MilesStones a la plaça de la Vila.

L’endemà, diumenge 24, de 9 a 16 h, es du a terme la mostra i venda de productes ecològics, la fira d’entitats, alguns tasts artesans, la sortida del cercaviles AnimaladA, un showcooking vegetarià, l’actuació de l’Escola de Música de Porreres, entre altres. Tota la programació es pot consultar i descarregar clicant aquí.

T’hi apuntes?

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button