MunicipiPolítica

Primer Pla d’Igualtat Laboral

47 mesures obren el nou camí cap a la justícia i el progrés

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit la reunió de presentació del Pla per a la Igualtat en l’Àmbit Laboral, a la qual han assistit també la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

El Pla d’Igualtat compta amb 47 mesures que afecten als àmbits tant públics com privats i es desenvoluparà entre els anys 2022 i 2025. Està pressupostat en 5,6 milions d’euros per tal de millorar les condicions i la precarietat laboral de les dones.

La presidenta reclama les mateixes oportunitats per les dones, que són la meitat de la societat d’aquestes Illes.

A més, es vol incorporar mesures d’igualtat als convenis col·lectius sectorials de les empreses i persones treballadores i s’han acordat mecanismes que facilitin aquest objectiu. També s’elaborarà una guia de negociació col·lectiva en matèria d’igualtat i conciliació i les meses de negociació tindran paritat. Es vol arribar a uns índex similars als de la mitjana de la Unió Europea, per davall del 8%.

A més, han participat la directora general de Treball i Seguretat Laboral, Virginia Abraham, la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran; el secretari general d’UGT Balears, Lorenzo Navarro; el secretari general de CCOO Illes Balears, José Luis García; el president de PIMEB, Jordi Mora, i la responsable de desenvolupament i projectes de CAEB, Mavia Isern, entre altres representants.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button