CulturaMunicipi

Diumenge amb Via Crucis

El bon temps ha permès recuperar la normalitat de la festivitat

Com segueix la tradició del Diumenge de Rams i sempre que el temps ho permeti, es va celebrar ahir el Via Crucis, la caminada que visita les catorze estacions que recorden la mort de Jesucrist. Aquestes passes es resumeixen en catorze meditacions que es van fent a cada una de les creus que es troben al camí del Calvari de Pollença. La trobada es va dur a terme pels grups parroquials de Pollença i Port de Pollença. Al final, va fer-se una petita pregària a l’oratori del Calvari.

“Enguany, com a novetat, la Banda Municipal es va sumar i anaven tocant algunes peces pròpies de la Setmana Santa”,

ens explica Danilo de Urbeza, rector de Pollença.

Altres anys, l’acte s’ha fet a l’església per mor del mal temps o a causa de la recent pandèmia, on es reunia una major quantitat de gent, sobretot en el cas de persones majors que no s’atreveixen a pujar fins allà. Malgrat que enguany s’ha fet a dalt, la participació ha estat notòria, fins i tot alguns nins de postcomunió varen voler acompanyar al grup portant una creu.

La Setmana Santa es preveu amb molta normalitat, pràcticament igual que abans de la pandèmia, ja que moltes de les restriccions han desaparegut. “Per exemple, hem pogut recuperar el lavatori de peus de la litúrgia del Dijous Sants, en record del darrer sopar”, afegeix el rector.

Per altra banda, va tenir lloc la venta solidària dels ciris per la iniciativa Una Llum per la Pau, per part de les associacions de veïns de Pollença, Port de Pollença i Cala de Sant Vicenç juntament amb les confraries.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button