EducacióMunicipi

Millores d’accessibilitat al CEIP Bocchoris

Es resolen les barreres arquitectòniques del col·legi d'Eu Moll

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat el CEIP Bocchoris del Port de Pollença per veure les millores d’accessibilitat que s’han dut a terme. A més, han assistit el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, els arquitectes del projecte, l’actual i anterior equip directiu del centre i la ex-alumna, Neus Ripoll.

“Fa molts d’anys que al centre es demanava un ascensor per poder resoldre les barreres arquitectoniques d’accessibilitat. Al final va haver-hi un acord i aquest hivern es construí l’ascensor i una escala d’incendis, que tampoc n’hi havia”,

ens ha explicat Josep Marquet, regidor de Cultura.

Amb un pressupost de 183.000 euros, les millores que s’han realitzat són:

  • Instal·lació d’un ascensor que garanteix la circulació vertical al centre
  • Substitució dels poms de les portes de l’edifici principal per mecanismes de palanca per adequar-los a les normes d’accessibilitat
  • Substitució dels grifos als banys adaptats del porxo exterior
  • Col·locació d’arrambadors per les rampes i escales d’accés exteriors a l’edifici principal des del carrer
  • Fer accessible l’aparcament del centre amb una plaça al portal d’accés.
  • Construcció d’un nucli d’escala annex a l’edificació principal per tenir els punts d’evacuació necessaris a la planta primera

Per què és important aquesta proposta?

Les barreres arquitectòniques són obstacles físics que dificulten i limiten la llibertat del moviment i la integració a la societat de les persones amb Diversitats Funcionals d’Orientació i Mobilitat.

El Pla d’Accessibilitat de la Llei 13/2014 (30 d’octubre), identifica i planifica actuacions d’aplicació per a la millora d’aquestes condicions, per tal de garantir l’autonomia, la no discriminació i la igualtat d’oportunitats. Arran d’aquesta, es va crear el Disseny Universal que garantía l’Accessibilitat Universal, la qual garanteix les infrastructures i els serveis o productes en igualtat de condicions per a cualsevol persona, independentment de la seva condició física, psíquica o sensorial.

Aquestes millores faciliten un entorn accesible i incrementen la qualitat de vida, la participació social i suposen un benefici conjunt per la seguretat i la comoditat de tots i totes.

Quant a les Barreres d’Accessibilitat Urbanistiques i d’Edificació, s’han de tenir en compte els interiors i els accessos dels edificis i espais públics i privats, els tipus de portes i l’amplada dels espais.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button