EducacióMunicipi

Campanya “Zero pantalles de 0 a 3” als centres d’infantil de les Balears

Educació avisa del risc de les pantalles pel desenvolupament de les habilitats socials bàsiques

A partir de la propera setmana es repartiran els pòsters de la campanya Zero pantalles de 0 a 3 anys per a conscienciar a les families sobre l’educació de la primera infància sense l’ús de les noves tecnologies. Aquesta iniciativa va ser presentada ahir 23 de març pel conseller d’Educació i Formació Professional, Martí  March, i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández.

Els cartells informatius es distribuiran als centres de primer cicle d’infantil. A més, es faran sessions informatives de tal manera que els Equips d’Atenció Primerenca (EAP) puguin fer de les escoletes un espai de referència quant a l’ús de pantalles dins l’àmbit familiar. La decisió es va prendre per la detecció de un nombre elevat d’infants que presentaven retard en el seu desenvolupament i dificultats de concentració fins i tot a l’hora de jugar.

La Conselleria, que ha pres la idea de l’Ajuntament de Manacor, on “la Comissió 0 a 3, formada per professionals del món sanitari, educatiu i social, coincidí en la gravetat de l’abús de les pantalles”, té l’objectiu de cara als següents cursos d’incloure als currículums de les direccions i el professorat dels centres, la formació sobre els perills de les pantalles i les seves alternatives.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button