MunicipiNatura

L’augment del garrover a les illes

Es planten 11 varietats de garrovers per a la reproducció de material vegetal

Aproximadament, el 30% de producció de garrova a Espanya prové de les Illes Balears. Amb la recent pujada del preu d’aquest producte, l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP), adscrit a Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, «pretén donar resposta a una necessitat del sector professional, de disposar de material vegetal per empeltar provinent de varietats productives que tinguin un alt rendiment de garroví», segons explica Georgina Brunet de SEMILLA.

Per aquest motiu, s’ha realitzat una plantació de més de cent garrovers a la finca de Sa Granja, amb 11 varietats diferents de garroves: H2-12, Turis, 8P, Bord Granja, Capoll Curt, Roja d’Eivissa, Sa Llebre, de’n Pau, des Mestre, Rojal i Bugaderaón H2-12, Turis, 8P, Bord Granja, Capoll Curt, Roja d’Eivissa, Sa Llebre, de’n Pau, des Mestre, Rojal i Bugadera.

L’objectiu del projecte és doble. Per una banda, es vol proporcionar gemmes dels nous neixements als sector professional per empeltar-les. Per una altra, s’explica el vessant experimental:

«S’han seleccionat 6 varietats hermafrodites, és a dir, que tenen flors masculines i femenines, i, per tant, es podrien autofecundar. L’experiència consistirà a avaluar l’autofertilitat de les varietats hermafrodites de garrover i conèixer la capacitat d’autofecundació de les seves flors, així com valorar la capacitat de producció de fruit de les flors fecundades».

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button