Site icon Som Pollença

Es canvia l’itinerari de la processó del Dijous i es monta un ciri

Fa dos anys que a Pollença no es poden celebrar les processons de Setmana Santa a causa de la pandèmia. Si bé, però les festes populars s’enyoren i es recorden amb nostàlgia, amb les processons tal vegada, dos anys han fet que siguin una part del nostre folklore en declivi.

Aquest any tornarem a tenir processons, però molta gent s’ho mira amb el recel de la peresa. Per a tornar a enaltir el sentiment religiós de les dates de Pasqua i tornar a animar a la gent a participar i assistir a les processons, enguany, les nou confraries que hi ha a Pollença es van reunir per a presentar un projecte de canvi en l’itinerari de la processó del Dijous Sant, que, a diferència de la processó del Devallament de divendres que està sempre molt concorreguda, havia caigut en declivi i deixava molts carrers buits, sense públic.

Per lluitar contra aquesta buidesa de la processó del dijous es va proposar un canvi d’itinerari, més acord a les Sagrades Escriptures, amb el final dalt del Calvari. Ja que la processó representa la Passió de Crist, així el final de la processó s’adequa a la història.

Com tot canvi, aquesta proposta ha tengut els seus detractors, que han opinat que és un esforç massa gran perquè després torni a haver-hi carrers buits o que, tanmateix, ningú sigui dalt el Calvari per veure l’arribada. De totes maneres, tant l’Ajuntament com la policia local i la Banda de música de Pollença han acceptat aquest nou itinerari que finalment quedarà així:

Sortida de la parròquia amb un quadre plàstic a la Plaça Major, carrer Temple, carrer de l’Almoina, carrer de Monti-Sion, carrer de l’Horta, girar a la cantonada de la loteria i pujar cap al Calvari pel Coll d’en Gruat i el carrer de les Creus. A dalt el Calvari no es farà cap missa solemne, simplement la Banda tocarà i es demanarà que tothom partesqui per compte pròpia per la part de darrere, sense usar l’escalinata.

El que es pretén no és fer ombra a la processó del divendres, simplement fer un itinerari més curt i més significatiu per a incentivar a la gent a veure la processó del dijous.

Finalment, totes les confraries van donar l’ok al canvi, tot i les postures encontrades, i es van comprometre a pujar. Queda per veure si el canvi serà per a la millora d’aquesta celebració o s’haurà de tornar a rere i fer l’itinerari habitual. De moment quedam a l’espera de veure una filereta de ciris pujant la carretera de les creus.

Foto cedida per la comisiò de Setmana Santa de Pollença.

Exit mobile version