Municipi

Es canvia l’itinerari de la processó del Dijous i es monta un ciri

Fa dos anys que a Pollença no es poden celebrar les processons de Setmana Santa a causa de la pandèmia. Si bé, però les festes populars s’enyoren i es recorden amb nostàlgia, amb les processons tal vegada, dos anys han fet que siguin una part del nostre folklore en declivi.

Aquest any tornarem a tenir processons, però molta gent s’ho mira amb el recel de la peresa. Per a tornar a enaltir el sentiment religiós de les dates de Pasqua i tornar a animar a la gent a participar i assistir a les processons, enguany, les nou confraries que hi ha a Pollença es van reunir per a presentar un projecte de canvi en l’itinerari de la processó del Dijous Sant, que, a diferència de la processó del Devallament de divendres que està sempre molt concorreguda, havia caigut en declivi i deixava molts carrers buits, sense públic.

Per lluitar contra aquesta buidesa de la processó del dijous es va proposar un canvi d’itinerari, més acord a les Sagrades Escriptures, amb el final dalt del Calvari. Ja que la processó representa la Passió de Crist, així el final de la processó s’adequa a la història.

Com tot canvi, aquesta proposta ha tengut els seus detractors, que han opinat que és un esforç massa gran perquè després torni a haver-hi carrers buits o que, tanmateix, ningú sigui dalt el Calvari per veure l’arribada. De totes maneres, tant l’Ajuntament com la policia local i la Banda de música de Pollença han acceptat aquest nou itinerari que finalment quedarà així:

Sortida de la parròquia amb un quadre plàstic a la Plaça Major, carrer Temple, carrer de l’Almoina, carrer de Monti-Sion, carrer de l’Horta, girar a la cantonada de la loteria i pujar cap al Calvari pel Coll d’en Gruat i el carrer de les Creus. A dalt el Calvari no es farà cap missa solemne, simplement la Banda tocarà i es demanarà que tothom partesqui per compte pròpia per la part de darrere, sense usar l’escalinata.

El que es pretén no és fer ombra a la processó del divendres, simplement fer un itinerari més curt i més significatiu per a incentivar a la gent a veure la processó del dijous.

Finalment, totes les confraries van donar l’ok al canvi, tot i les postures encontrades, i es van comprometre a pujar. Queda per veure si el canvi serà per a la millora d’aquesta celebració o s’haurà de tornar a rere i fer l’itinerari habitual. De moment quedam a l’espera de veure una filereta de ciris pujant la carretera de les creus.

Foto cedida per la comisiò de Setmana Santa de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button