MunicipiPolíticaSalut

El centre de Salut de Pollença podria sofrir retards en la seva construcció

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha suspès la licitació d’obra i servei per a nou centres de salut a Mallorca després que hagi admès el recurs de la Federació de la Petita i mitjana empresa (Pimem). El recurs va ser presentat a finals de gener pel president de Pimem, Jordi Mora, que va considerar que en fer la licitació en un únic lot, el Govern deixava fora a pràcticament la totalitat de les mitjanes i petites empreses de Balears.

Aquesta notícia podria provocar l’endarreriment de la construcció del nou PAC a Pollença. Ara el Tribunal Administratiu Central determinarà si la causa continua endavant.

El President de Pimem, durant la roda de premsa, va argumentar que ho feien en defensa dels autònoms i les pimes de les Illes, que representen el 60% del PIB i que malgrat això la seva participació en la licitació pública no arriba al 20%.

La patronal continua creient que la Conselleria ha fet una interpretació errònia de la llei i de manera molt reduïda basant-se en aspectes tècnics, però, l’error de fons és una mala interpretació de l’administració al no tenir en compte que del que es tracta és de 9 edificis i no un. Aquí és on falta la justificació i de moment és pel que Pimem creu que el tribunal ha paralitzat durant tres mesos la licitació d’aquests nou centres de salut sent una primera victòria que la Federació, que creu justa i necessària per a defensar els interessos de petites, mitjanes empreses i autònoms.

Davant això, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va respondre que fer una licitació per separat, tal com demana Pimem, “no és garantia que les nou empreses que guanyin siguin mallorquines o de fora”. Així i tot va mostrar enteniment pel recurs interposat per Pimem. Armengol va demanar a l’organització que “entengui que això retarda mesos” la creació dels centres de salut.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button