Municipi

L’incivisme ciutadà un problema greu 

Ahir el grup pollencí de Facebook “No ets de Pollença si no…” es va fer ressò d’una greu problemàtica que afecta a tot el municipi, l’incivisme d’alguns propietaris de cans que els treuen a fer les seves necessitats i no les recullen, deixant carrers bruts i amb mal olor, que donen un aspecte al poble d’abandonament.

En aquest cas, es denunciava la situació que viu el carrer Formentor amb excrements de ca per tot arreu. Però no és una situació aïllada, diverses zones del municipi la sofreixen com és el cas de la circumval·lació de la carretera de Formentor, al port de Pollença, que s’ha convertit amb una zona predilecta per dur a passejar els cans i deixar-los fer les seves necessitats sense haver de recollir-les. Per altra banda, alguns parcs infantils també sofreixen aquesta situació, llocs d’esbarjo comunitari que haurien d’estar nets per als més petits es troben plens d’excrements. Ja és clar, que no es pot generalitzar, no són tots els propietaris, tan sols alguns incívics que amb els seus actes fan quedar malament a tot un col·lectiu.

Actualment, les ordenances municipals en el seu article 31, consideren com una infracció lleu embrutar amb els excrements d’animals les voravies, vies urbanes i espais públics, i qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. Aquestes infraccions són sancionades amb multes que van dels 60 € als 300 €, d’acord amb la Llei 1/92 de 8 d’abril de Protecció d’Animals que viuen en l’entorn urbà.

És hora de començar a aplicar la llei i sancionar a tots els incívics propietaris de cans, que ens embruten el municipi amb les seves males pràctiques.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button