Site icon Som Pollença

Què fer si trobam un moix al motor del cotxe?

little cat sleep at the engine of a car

Amb les baixes temperatures que estan fent aquests dies, molts moixos del carrer cerquen la calor desesperadament. A vegades aconsegueixen aquesta calor provinent dels motors dels cotxes que quan s’acaben d’aturar encara desprenen. Llavors es fiquen dins el motor per protegir-se de les gelades del vespre sense saber quant de perillós és per ells.

Hem parlat amb Daniela López, de Cat Protection Pollensa que ens ha donat les pautes a seguir per assegurar-nos de què aquests animals no sofreixen.

Després d’una nit freda convé donar alguns copets al motor i escoltar si sentim renous, normalment si és el cas sentirem miolar. Si hi ha algun moixet atrapat al motor i no surt per ell tot sol, l’hem d’intentar treure amb la suavitat més gran possible, ja que no sabem si està mal ferit o no. En molts casos s’espanten en percebre la nostra presència i s’amaguen encara més, si veiem que ha ocorregut això, val més avisar a la policia local, tant si el cotxe és nostre com si no, i ells facilitaran les eines per a poder-lo treure amb èxit.

Es triga poc temps en aquest gest que pot ajudar a salvar moltes vides felines. Recordam que a Pollença les colònies felines són grans, com que som un municipi turístic, i a l’estiu els estrangers alimenten aquests animals que prosperen. Però a l’hivern toca cuidar-los a altres persones, en aquest cas és Cat Protection Pollença qui se’n cuida.

Exit mobile version