Municipi

Wordle i Paraulògic, els dos jocs lingüístics de moda

Què fa que siguin tan addictius?

Has jugat alguna vegada a aquests jocs lingüístics tan famosos?

Paraulògic és el joc de moda entre els catalanoparlants, si no el coneixes t’hem d’avisar que és altament addictiu. Creat per e RodaMots es tracta d’un joc en línia on cada dia hi ha una combinació de 7 lletres. Consisteix en trobar paraules que es puguin formar amb aquestes 7 lletres, sempre que hi aparegui la del centre, que és obligatòria. Cada dia pots anar creant mots diferents amb les lletres donades i es fa una suma que pot servir per picar-se amb els amics. L’endemà el mateix joc revela quantes paraules en podien sortir i així saps com de bé ho vas fer.

El paraulògic porta ja uns mesos rodant i hi ha gent realment enganxada, però ara li ha sortit competència. Es tracta del Wordle, un altre joc de paraules i lletres. El seu funcionament és molt senzill, es tracta d’endevinar una paraula i, per fer-ho, només tens sis intents. Abans de començar, el mateix programa t’explica la mecànica. L’objectiu és encertar el mot de cinc lletres amb el menor nombre d’intents possible. Aquest no és específicament de la llengua catalana, però també en té la seva versió.

Tant un com l’altre tenen molts jugadors engrescats i és que l’èxit dels dos recau en la seva senzillesa i transparència, són jocs que només volen ser això, jocs, no eines de recol·lecció de dades o pous per on tirar els diners.

Què ens dius?, t’animes a provar?, o ja ets tot un expert?

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X