MunicipiPollençaSalut

Pollença entra en la llista dels pobles en més risc de Mallorca

Alejandra Valero, metge del PAC, diu que no ens relaxem, Pollença augmentarà de casos després del Tardeo.

L’arribada de l’hivern no només ha estat protagonista el mal temps, sinó també l’augment de persones afectades per la COVID-19. Amb un total de 1.168 casos, Pollença entra en el llistat de pobles en més risc a Mallorca, després d’aguantar a 22 casos.

Els nous contagis afecten a tots els grups d’edat, però majoritàriament als quals tenen taxes de vacunació més baixes, les franges d’edat de 40 a 49 anys, de 30 a 39 anys i els menors de 16, amb el fàrmac prescrit sol a partir dels dotze anys. Tanmateix la Covid segueix afectat a col·lectius de risc vacunats com són les persones de 50 a 60 anys i de 60 a 100, que són a l’espera d’una tercera vacuna.

Per tal de poder entendre quina és la situació que pateixen els pollencins Alejandra Valero, metge del PAC de Pollença ens va cinc cèntims.

Els nous casos de Covid estan augmentant de manera progressiva: Què està passant?

Les mesuren s’han reduït bastant, la firà ha tingut molt a veure amb aquesta pujada. Segurament el Tardeo del passat cap de setmana durà a un gran d’augment de positius que veurem la setmana que ve.

Hem d’entendre que els sopars, dinars i festes són els esdeveniments on es contreu la COVID-19, les altres activitats com la compra, passejar, etc. no impliquen una transmissió, així que els pollencins no es poden relaxar i menys ara que venen festes.

Quina és la situació actual?

A Principi de mes érem 3 casos, aquesta setmana som 22 casos; i a més a més , la majoria són persones que no tenen relació entre elles, això duu a diversos focus de contagi, que ens duran a un gran augment de positius. Ara bé, per sort la majoria de casos que tenim en general, no son greu i passen la Covid a casa .

A Pollença es nota la taxa de vacunació?

No ens hem de relaxar, la llibertat de no vacuna afecta la llibertat dels altres, s’han d’extremar les mesures.

Alguns dels infectats estan vacunats, però no et sé dir el percentatge. Quan augmenta la transmissió de virus , augmenta també els casos de persones vacunades. La vacuna protegeix de què acabis a UCI a un 90%, ja que les infeccions són menys greus, els símptomes són menors , però no estat absent de contagiar-te, i tenim casos de persones joves i grans vacunades que són contagiades.

Teniu moltes consultes per por a que sigui Covid?

Aquesta setmana hi ha hagut moltes consultes, no ens podem relaxar, si tenim símptomes de constipat cal consultar si és covid-19, venint el PAC o comprat una prova a la farmàcia. Avui dia tenim mesures per poder-ho descobrir i aturar a temps. Els símptomes de Covid-19 són molt semblants al constipat, ni tan sols jo que som metge ho puc diferenciar sense una prova.

Si tens algun símptoma o hi ha hagut algun contacte, els pollencins han de posar-hi mesures i consultar si es covid-19.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button