EconomiaMunicipiPollença

BlacK Friday és un “despropòsit” pels comerços locals

Dolors Domínguez, presidenta de Teixit Empresarial, demana mesures legislatives

El divendres Negre dels Estats Units ja forma part de la nostra illa, això fa que cada cop més les compres siguin globals, la petita i mitjana empresa cada cop es més aprop a desapareixer. Consum ha exposat la seva preocupació per la compra externalitzada i recomana comprar en comerços de proximitat, amb l’objectiu de “generar llocs de feina i cohesionar pobles i ciutats”. Per recalcar aquesta idea ha fet una vinyeta on il·lustra les conseqüències d’aquest nou mercat, i implusar la compra el kilometre 0. Dolors Domínguez, presidenta de Teixit Empresarial, diu “Els comercials de Pollença estan decebuts, veuen que les grans empreses posen les lleis, no basta en animar la gent, si no cal posar mesures legislatives”.

No és fomentar el producte local, és deixar créixer ampliacions comercials fora de la població, aïllant el comerç.

Dolors Domínguez
Vinyeta d’Álex Fito

Molts comerços pollencins s’hi han afegit a participar el divendres Negre, oferint descomptes, avanç de Nadal, però ho han fet obligats en un intent de millorar la seva economia. La presidenta assenyala que aquest any és atipic, hi ha hagut problemes amb els fabricants i distribuïdors a causa de la pandèmia, i molts comerços no poden reduir els seus preus.

Mentre no hagui mesures per les quals els grans no desbanquin els petits, només taparan forats.

Dolors Domínguez

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, Balears està al capdavant del consum de comerç electrònic. Per tal de resoldre la mancança, L’Associació Teixit Empresarial ha creat una plataforma (comprapollensa.com) per a facilitar el consum local Pollencí. Dolors Domínguez diu que això és una passa per a adaptar-se, però el vertader canvi ho ha de fer el govern no deixat créixer les superfícies grosses,”els canvis de la llei de comerç s’han fet a favor dels comerços grans acabant amb ella”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button